Nieuwsbrief 
 
oktober 2016

In november organiseert de Gezinsbond zes vormingsavonden voor ouders over 'gamen'. Met opvoedingstips door sprekers van de Gezinsbond. De peter van de campagne, stand-upcomedian William Boeva, zal op elke avond aanwezig zijn met een humoristische act rond dit thema.
 
De Gezinsbond werkt hiervoor samen met Ketnet in het kader van de campagne 'Gamers scoren ook in het echt'. Liever eerst een voorsmaakje? Kom dan op zondag 30 oktober naar Flanders Expo in Gent. Op dit gratis Ketnet game-event ontdek je samen met je kinderen de laatste digitale trends.
Gezocht: mega-coole grootouders uit de duizend
De Gezinsbond en uitgeverij die Keure slaan de handen in elkaar en geven kleinkinderen in het kleuter- en lager onderwijs de kans om hun oma of opa te danken voor hun inzet.Dat doen we, net als vorig jaar, met de wedstrijd 'Grootouders uit de duizend'!

Kinderen maken speiaal voor hun oma of opa een tekening, gedicht, liedje, brief... Wordt de creatieve inzending van je kleine spruit genomineerd tijdens het slotevenement? Dan wordt de klas beloond met een knutselbon ter waarde van 100 euro, geschonken door De Banier. Klassen kunnen zich inschrijven tot 15 november '16.
  Meer info: klik hier.
Win je aankoop van pellets of briketten terug
De voorbije jaren zijn pellets geëvolueerd tot een milieuvriendelijke alternatief voor fossiele brandstoffen zoals gas, stookolie of kolen. Als lid van de Gezinsbond ontvang je 15 euro spaarkorting per pallet pellets, per ton pellets in bulk of per pallet houtbriketten die je aankoopt bij Ecopower. Maak nu kans om je aankoop terug te verdienen!
 
Plaats je bestelling en neem deel aan de wedstrijd via de Ecopower-webshop. Elke week wordt een winnaar bepaald die het aankoopbedrag terugverdient, inclusief de leveringskosten.
  Doe mee aan de wedstrijd: klik hier.
Dierenplezier in ZOO Antwerpen en Planckendael
 
Planckendael bruist van het jonge leven. In Azië halen drie kleine leeuwtjes kattenkwaad uit. Girafje Rafiki neemt regelmatig een frisse neus. Net als neushoorntje Qabid geniet hij van de herfst in Planckendael.
 
In ZOO Antwerpen wandel je in de gloednieuwe Savanne tussen de Kaapse buffels en wel 250 vogels. Uniek in de wereld. Sinds deze zomer beleef je trouwens een nieuwe ZOO met een nieuw Welkomstplein en gerenoveerde historische architectuur.
 
Van 29 oktober tot 6 november '16 geniet je als lid van de Gezinsbond op vertoon van je lidkaart een rechtstreekse korting van 20 % bij aankoop van een dagticket voor Planckendael of ZOO Antwerpen, plus 10 % spaarkorting op het bedrag dat je effectief voor je dagtickets betaalt.
 
(Foto: Planckendael / Jonas Verhulst©)
Korting op huisbrandolie
Oktober is actiemaand bij de Vlaamse Oliecentrale. Bestel t.e.m. 31 oktober '16 huisbrandolie en ontvang bij je bestelling vanaf 1 000 liter maar liefst 40 euro spaarkorting per 1 000 liter in plaats van de gebruikelijke spaarkorting van 30 euro per 1 000 liter.
 
Bij bestelling heb je de mogelijkheid om te kiezen voor Premium stookolie, een milieuvriendelijk product met een lager verbruik.
  Plaats je bestelling: klik hier.
Allemaal digitaal!?
De ene app houdt onze sportprestaties bij (of wijst ons op het gebrek eraan), de andere voorspelt wanneer het gaat regenen en via sociale media blijven we makkelijk in contact met familie en vrienden over de hele wereld. Kortom, digitale media hebben heel wat voordelen. En laat dát nu het thema zijn van de digitale week.
 
In deze nieuwe editie van vitamine G+ krijg je tips over hoe je kinderen veilig online surfen, kom je meer te weten over nieuwe digitale trends en kan je je digitale geletterdheid testen.
  Lees vitamine G+: klik hier.
Advertentie
De Warmste Wedstrijd van Informazout
Zin om je verwarmingskosten te verlichten? Doe dan deze maand zeker mee aan de Warmste Wedstrijd van Informazout. Misschien verwarm je dan straks wel gratis je huis met 1.500 liter mazout. Een leuke en goedkope manier om de winter voor te bereiden! Bovendien is er elke maand een nieuwe winnaar!
 
Advertentie
Bilzen Mysteries, Alden Biesen in vuur en vlam
Bilzen Mysteries, een nachtelijk belevingsparcours in de sprookjesachtige landcommanderij van Alden Biesen, neemt je mee op een multimediaal avontuur. Met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op je oren katapulteert de videowalk je terug in de tijd. Spectaculaire klank-, licht- en beeldeffecten maken je beleving totaal! Beleef Bilzen Mysteries als koppel, met vrienden, je gezin of in groep.

Info: www.bilzenmysteries.be
& www.facebook.com/BilzenMysteries
En er is nóg meer!
  • Apassionata, Cinema of Dreams, Europa's meest succesvolle paardenshow komt op 4 en 5 maart '17 naar de Lotto Arena (Antwerpen). Leden van de Gezinsbond ontvangen 7 euro spaarkorting, kinderen t.e.m. 10 jaar krijgen 50 % rechtstreekse korting. Kortingen worden ter plaatse op vertoon van het aangekochte ticket aan de Gezinsbond-stand in je online portemonnee geplaatst.
  • Ook in 2017 wordt er ‘geschlagerd’ in Ethias Arena Hasselt. Het Schlagerfestival kiest voor een gezonde muzikale mix van vaste waarden en nieuwkomers met o.a. Jo Vally, Laura Lynn en Willy Sommers. Als lid van de Gezinsbond krijg je 5 euro spaarkorting. Kortingen worden ter plaatse op vertoon van het aangekochte ticket aan de Gezinsbond-stand in je online portemonnee geplaatst.
  • Gezinsbond-leden genieten van een flinke korting op het aanbod van Thomas Cook-vakanties. Boek je Thomas Cook-vakantie bij Gezinsvakantie-Familiatours vóór 31 januari '17 en ontvang 5 % korting in je online portemonnee.