Nieuwsbrief 
 
april (2) 2017
Ga goedgezind de lente door met de Gezinsbond
 

 
Heb je goedgezind.be al bezocht? Op deze site worden toffe nieuwtjes, informatie en tips voor (groot)ouders van baby's, kinderen en tieners gepost. Een mooie aanvulling op 'Brieven aan Jonge Ouders', 'BOTsing' en 'De Bond'. Ook makkelijk leesbaar en bereikbaar via smartphone of tablet.
 
Suggesties voor artikelen of verbeteringen? Die zijn allemaal welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Extra korting bij Brantano
Van 28 april t.e.m. 14 mei word je als lid van de Gezinsbond bij Brantano extra in de watten gelegd. Tijdens deze periode ontvang je maar liefst 15 % spaarkorting (cumuleerbaar met andere acties en kortingen, behalve met de bon uit het bonnenboekje) in plaats van de reguliere spaarkorting van 5 %. Waar wacht je nog op?
 
Bestel je online en kies je voor afhalen en betalen in een winkel in je buurt? Dan krijg je ook spaarkorting! Denk eraan steeds je lidkaart samen met je aankopen af te geven.
  Genieten van extra korting op schoenen
Hoe krijg je je kind naar buiten...
…om te spelen? Jazeker, videospelletjes en smartphones zijn leuk, maar buiten is het beter. Frisse lucht en beweging doen je kind goed!
 
In deze nieuwe editie van vitamine G+ vind je tips over hoe je je kind 'buiten spelen' kan laten (her)ontdekken.

Wedden dat je zal meedoen?
  Tips voor buiten spelen
Expo 'HALLO BABY. Geboorterituelen in beweging.'
De geboorte van een kind is de meest normale zaak van de wereld en tegelijkertijd een groot wonder. Dat gaat steeds gepaard met rituelen en tradities om de baby te verwelkomen, angst te bezweren of vreugde te tonen. De Gezinsbond zocht samen met zijn partners naar deze geboorterituelen. Die werden gebundeld in de expo 'Hallo Baby'.
 
Bezoek de expo van 29 april tot 11 juni in de H.-Magdalenakerk in Brugge (gratis toegang) en ontdek hoe geboortes worden gevierd over verschillende culturen heen.
  Bezoek de tentoonstelling
Beleef het bos met je gezin
In elk seizoen valt er tussen de bomen en bladeren heel wat te beleven. En tijdens het BOS-weekend is er voor iedereen iets leuks om te doen! Knutsel met natuurmaterialen, maak een gezinswandeling met de gps of speur samen met je kinderen naar vuurstenen.
 
Beleef dit ontdekkingsweekend met je hele familie van 12 tot 14 mei. Overnachten doe je in vakantiecentrum De Bosberg, in het hartje van een bosrijke omgeving. Een unieke kans om je (klein)kinderen dichter bij de natuur te brengen.
  Schrijf je snel in
Hoe chemische stoffen onze hormonen uit balans brengen
Chemicaliën zitten overal: in onze voeding, kleding, shampoo, babylotion… Een pasgeboren baby draagt 300 soorten chemische stoffen in zijn lichaam! Stoffen die onze hormonen kunnen verstoren en gezondheidsproblemen kunnen uitlokken: vruchtbaarheidsproblemen, leerstoornissen, vervroegde pubertijd, hormonale kankers…
 
Hoe werken deze hormoonverstoorders? Waar kan je ze vinden? En vooral: hoe kan je ze zelf vermijden? Lees het in onze nieuwe publicatie: 'Focus op hormoonverstoorders. Is een samenleving zonder mogelijk?'
  Lees meer over hormoonverstoorders
Advertentie
Beleef zomerse avonturen in de Ardennen en aan de kust
De zomer zit boordevol plezier! Avonturenparcours, natuuractiviteiten met onze ranger, kindershows en -animatie, roofvogelshows én tal van andere in- en outdoor activiteiten. Spetterende actie voor de kinderen en heerlijke rust voor (groot)ouders!
 
Geniet nu van 10 % vroegboekkorting. Vanaf 150 euro per persoon voor 3 dagen / 2 nachten in halfpension (te boeken voor in de periode 1 juli t.e.m. 31 augustus '17). Daarbovenop krijg je 5 % spaarkorting op je lidkaart van de Gezinsbond. Boek snel via T 07-815.61.00  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Advertentie
Alles Goedgemerkt!
Merk alle spullen met de Naamstickers en Kledinglabels van Goedgemerkt en voorkom dat spullen kwijt of verwisseld raken. Met de handige Naamstickers en Kledinglabels merk je gemakkelijk flesjes, bekers, brooddozen, rompertjes, t-shirts en alle overige spullen.
 
De labels van Goedgemerkt zijn kindvriendelijk en van de hoogste kwaliteit. Vaatwasser en magnetron bestendig. Bestel nu met kortingscode GG-BOND-17 en krijg 20 % korting! Zorg dat je kindje goed voorbereid naar het kinderdagverblijf of school gaat.
  Gebruik de kortingscode en krijg 20 % korting
En er is nóg meer!
  • De middeleeuwen komen terug tot leven tijdens Quondam, een groot evenement met steekspelen, zwaardgevechten en roofvogelshows. Ga zelf aan de slag in de schildknapenschool of op de ambachtenmarkt. Met spaarkorting voor leden van de Gezinsbond.
  • Vanaf nu kan je bij AFYA, de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond, avontuurlijke laserspelsets huren. Leuk voor een verjaardagsfeest of teambuilding. De lasergame is geschikt voor binnen- en buitengebruik én ongevaarlijk voor de ogen. Bestel nu je set.
  • De Week van de Opvoeding vindt plaats van 16 t.e.m. 23 mei. Speciaal daarvoor heeft de Gezinsbond twee happers ontworpen. Voor kinderen tot 10 jaar en eentje voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Even plooien en het plezier kan beginnen! Haal de gratis happers in huis.