Nieuwsbrief
 
juni 2016

Het zomert, bij de Gezinsbond en tot ver daarbuiten. Traditiegetrouw maken we de zomer extra aantrekkelijk met VakantieVlinders, een extra katern in 'De Bond' die deze week bij jou in de bus valt. Met leuke en goedkope uitstapjes, en fraaie kortingen op tal van evenementen. Hieronder vind je alvast een kleine greep uit het VakantieVlinders-aanbod.

Zorg dat je altijd je lidkaart op zak hebt! Afhankelijk van de actie krijg je een rechtstreekse korting op vertoon van je lidkaart of geniet je van een spaarkorting in je online portemonnee.

Oog in oog met dinosaurussen in Oostende
'Dinos Alive' stuurt je miljoenen jaren terug de tijd in. Een fascinerende reis naar de absolute heersers die 140 miljoen jaar lang de scepter zwaaiden in het dierenrijk. Het enige wat nu nog overblijft van deze kolossen zijn botten en de machtige expo 'Dinos Alive'. Een leuke uitstap voor het hele gezin!

Je kan deze expo bezoeken van 29 juni tot 4 september in Kursaal Oostende (Monacoplein). Leden van de Gezinsbond krijgen 15 % spaarkorting op alle tickets.
  Terug de tijd in: klik hier.
Dierenplezier in ZOO Antwerpen en Planckendael
Planckendael bruist van het jonge leven. In Azië halen drie kleine leeuwtjes kattenkwaad uit. Babyneushoorn Qabid probeert het modderbad uit. Bij de bonobo's koestert mama Lina haar baby op de buik. De ringstaartjes springen met hun baby rond.

In ZOO Antwerpen wandel je in de gloednieuwe Savanne tussen de Kaapse buffels en wel 250 vogels. Uniek in de wereld. Vanaf deze zomer beleef je trouwens een nieuwe ZOO met een nieuw Welkomstplein en gerenoveerde historische architectuur.

Van 1 juli t.e.m. 31 augustus geniet je als lid van de Gezinsbond op vertoon van je lidkaart een rechtstreekse korting van 15 % bij aankoop van een dagticket voor Planckendael of ZOO Antwerpen, plus 10 % spaarkorting op het bedrag dat je effectief voor je dagtickets betaalt.

(Foto: Planckendael / Jonas Verhulst©)Jommekesweekend in Bellewaerde

Jommeke zorgt voor dolle fratsen in attractiepark Bellewaerde. Laat je gezin meeslepen in zijn avonturen en beleef samen een onvergetelijke dag. Kom langs, neem deel en misschien win je nog een van de leuke prijzen!

Jommekesweekend vindt plaats op 23 en 24 juli in Bellewaerde (Ieper). Een ticket voor één Jommekesdag kost 25 euro. Als je deze via de Gezinsbond-website bestelt, krijg je in Bellewaerde 3 euro spaarkorting op de stand van de Gezinsbond.

  Bestel je tickets: klik hier.
 
Een date in de Plantentuin
Maar liefst 18.000 soorten planten op 92 hectare, dat is de Plantentuin van Meise. Tot eind augustus kan je er kennismaken met '100 masters' en wordt je verleid tot een 'date' met een van die vele topstukken.

Leden van de Gezinsbond krijgen 2 euro spaarkorting op individuele tickets. Gratis voor kinderen jonger dan 18 jaar. De korting wordt aan de kassa in je online portemonnee geplaatst.
  Meer info: klik hier.
Openluchtmuseum Bokrijk, elke keer anders
Laat je onderdompelen in het vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen in Bokrijk. Woon demonstraties bij en ga zelf creatief aan de slag in de gloednieuwe atelierschuren. Houd zeker even halt bij de speelschuur en ontdek er tal van 'oude' volkssporten en -spelen: kegelen, krulbollen, bikkelen, reeplopen…

Leden van de Gezinsbond krijgen van 1 juli t.e.m. 31 augustus 50 % korting op de toegang van het Openluchtmuseum, inclusief museumdeel 'De sixties'.
  Maak kennis met de Bokrijkdagen: klik hier.
Dirty Dancing in Kursaal Oostende
'Dirty Dancing' komt van 26 juli tot 7 augustus naar Kursaal Oostende. Een swingende musical waarbij de liedjes en de bijhorende choreografie centraal staan.

Leden van de Gezinsbond krijgen op vertoon van hun lidkaart volgende korting: volwassenen 15 % korting, kinderen tot 18 jaar betalen 50 % van de ticketprijs. Prijzen van tickets variëren van 44 tot 69 euro (inclusief reservatiekosten).
  Bestel je tickets: klik hier.
Advertentie
Nu is het genoeg!
België is één van de weinige Europese landen waar men baby’s niet test op mucoviscidose, een ongeneeslijke ziekte waarbij taaie slijmen de ademhaling blokkeren.

Neonatale screening kan longschade vermijden. Politici treuzelen echter al jaren.

Daarom lanceert de Mucovereniging de petitieactie ‘Nu is het genoeg!’: help ons in onze strijd!

Meer info: klik hier.
 
En er is nóg meer!
  • Cirque Du Soleil brengt met 'Amaluna' een verbazingwekkend schitterende voorstelling. Leden van de Gezinsbond krijgen 15 % korting op tickets cat. 1, 2 en 3.
  • Ontdek deze zomer het geheim van de beverburcht in Hidrodoe, het interactieve doecentrum over water. Leden van de Gezinsbond krijgen tijdens de zomervakantie 2 euro korting per toegangsticket.
  • Het elfde Boombalfestival wordt weer een groot feest! Leden van de Gezinsbond krijgen 25 % spaarkorting bij bestelling van dagtickets voor de gezinsdag van 28 augustus.
  • Verken de kosmos in Cosmodrome, het vroegere Europlanetarium in Genk. In de gigantische koepel word je omgeven door film en geluid tijdens 360° projecties. Aansluitend trek je naar de sterrenwacht waar een gigantische telescoop je opwacht. Deze uitstap levert je een mooie spaarkorting op in je online portemonnee.