Nieuwsbrief
 
januari 2016 

Kinderopassdienst

Bij de Gezinsbond zit je goed voor kinderoppas

Bij de Gezinsbond zit je goed voor kinderoppas. We maken al jaren werk van betrouwbaarheid, vertrouwdheid en veiligheid voor kinderen, ouders en de oppasser zelf. Dat het systeem goed werkt, blijkt uit de ruim 130 000 oppasbeurten per jaar.

Nieuw: de Gezinsbond is gestart met een online toepassing die ouders en oppassers rechtstreeks met elkaar in contact brengt. Alle voordelen voor gezinnen en oppassers uit ons oude systeem blijven gelden, waaronder opleidingen voor de oppassers en een verzekering voor persoonlijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Lees er alles over op de Gezinsbond-website.

Krokuskriebels, musea op gezinsmaat
Krokuskriebels
Op zoek naar een leuke gezinsuitstap tijdens de krokusvakantie? Krokuskriebels, het museumproject van de Gezinsbond, laat je kiezen uit meer dan 140 activiteiten in tal van musea in Vlaanderen en Brussel. Als lid van de Gezinsbond geniet je op vertoon van je lidkaart van een straffe actie bij alle deelnemende musea: 50 % korting op de toegangsprijs, gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Op zondag 7 februari vieren we de start van de Krokuskriebels-week. Dat doen we in het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel van 14 tot 16.30 uur. Inschrijven voor het startfeest kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en aantal volwassenen en kinderen (+ leeftijd van de kinderen).
  Voel je het al kriebelen?: klik hier.
Tijdelijk aanbod voor leden van de Gezinsbond
Proximus
Supersnel surfen thuis en onderweg, mobiel bellen of via je vast toestel, tv kijken en opnames programmeren… Bij Proximus kies je de formule die het best bij jou en je gezin past. Als lid van de Gezinsbond krijg je maandelijks 10 % korting op het abonnementsgeld voor:

- een Proximus Internet Comfort of Internet Maxi, al dan niet gecombineerd in een Pack met vaste lijn en/of digitale televisie.
- een Proximus gsm-abonnement zonder Pack, vanaf 15 euro.

Dit unieke aanbod is beperkt tot de eerste 10 000 leden van de Gezinsbond die zich inschrijven en dit zolang je lid bent van de Gezinsbond. Inschrijven kan t.e.m. 31 maart 2016. Het aanbod geldt voor nieuwe én bestaande klanten.
  Meer info: klik hier.
Voordelig op sportieve jeugdvakantie
AFYA

Laten je kinderen graag wat stoom af tijdens de paas- en zomervakantie? Geef de verveling geen kans en schrijf ze in op een sportieve jeugdvakantie van AFYA, de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond. Je kan kiezen uit verschillende thema's: Avontuur, Dieren, Sport & taal, Sportkicks, Waterfun, Animatorcursus…

Als lid geniet je van 40 euro korting per kind op de basisprijs bij een internaatvakantie en van 10 euro bij een externaatvakantie. Daarbovenop geniet je van een vroegboekkorting van 15 euro per kind bij reservatie vóór 1 februari voor een paasjeugdvakantie of vóór 1 april voor een zomerjeugdvakantie.

  Schrijf je kinderen nu in: klik hier.
 
Werk mee aan een beter evenwicht werk-gezin
Balans tussen werk en gezin
De Europese Commissie  neemt dit jaar nieuwe maatregelen om gezinnen te helpen een beter evenwicht te vinden tussen hun werk en hun privéleven. Om deze beleidsmaatregelen te kunnen ontwikkelen, houdt de commissie graag rekening met de mening van de Europeaan. Ze vraagt organisaties en burgers om hun ervaringen te delen.

De Gezinsbond vindt het belangrijk dat gezinnen hun zegje mogen doen. Daarom roepen wij onze leden op om deze Europese bevraging in te vullen. Meer uitleg alsook de bevraging zelf, vind je op www.gezinsbond.be/euroconsultatie.
  Vul de bevraging in: klik hier.
Ontdek het nieuwe vakantieaanbod
Gezinsvakantie-Familiatours
Gezinsvakantie-Familiatours, de vakantieorganisatie van de Gezinsbond, organiseert twee reisinfodagen. Je kan op deze momenten met al je vragen terecht over reizen, programma's, bezienswaardigheden en het verblijf. Je maakt er bovendien kennis met de reisleid(st)ers. Ze geven je met plezier alle info over het nieuwe vakantieaanbod met talrijke bestemmingen in binnen- en buitenland.

De reisinfodagen vinden plaats op 23 januari in Londerzeel (Vlaams-Brabant) en op 30 januari in Roeselare (West-Vlaanderen). Steeds van 14 tot 17 uur. Toegang is gratis.
  Kom naar de reisinfodagen: klik hier.
De Bijl van Cupido
De Bijl van Cupido
Nog nooit hebben we in de liefde zoveel vrijheid gehad om te kiezen. En nog nooit zijn we zo massaal uit elkaar gegaan. Tussen alle mogelijkheden, alle obstakels en de steeds veranderende maatschappij proberen Vlaamse koppels overeind te blijven. In de televisiereeks 'De Bijl Van Cupido' praatte Annick Ruyts met Vlamingen over hoe ze vandaag met hun relatie omgaan. Nu brengt ze deze verhalen in een voordracht.

Annick Ruyts toert voor de Gezinsbond door Vlaanderen. Telkens op woensdagavond van 17 februari t.e.m. 27 april.Ze schetst hoe mensen kunnen leren uit (negatieve) ervaringen om hun gezinsrelaties sterker te maken.  De prijs voor een ticket bedraagt 3 euro voor leden, 6 euro voor niet-leden.
  Meer info: klik hier.
Met 50 % korting naar Vakantiesalon Vlaanderen
Vakantiesalon Vlaanderen
Van 21 januari t.e.m. 25 januari opent Antwerp Expo de deuren voor het Vakantiesalon Vlaanderen. Ook dit jaar kan je inspiratie opdoen bij meer dan 400 exposanten. Niet te missen: thematisch paviljoenen zoals 'Piazza Italiana', de motorvakanties, gratis duikinitiaties en de 'HappyDeals'- route.

Geniet van 50 % korting op de online tickets voor het Vakantiesalon Vlaanderen en betaal slechts 5 euro i.p.v. 10 euro met de volgende promotiecode: BOND. Surf naar www.vakantiesalon-vlaanderen.com, klik op 'tickets' en geef de exclusieve promotiecode op in het invulvakje 'promotiecode'.
  Meer info: klik hier.
 

Advertentie
NIEUW! Missie Formidabel: begeleide gezinsvakanties

Anders reizen
Ga op stap met een kleine groep gezinnen tijdens een unieke vakantie. Kinderen en ouders leren elkaar kennen op bijzondere bestemmingen.

Vertrek op een onvergetelijk avontuur waarbij je grenzen verlegt en met respect voor mens en natuur de wereld verkent. Met stijlvolle logies, lekker eten, ervaren begeleiding en duidelijke prijzen. Je maakt het enkel mee bij de familiereizen van Missie Formidabel!

Ontmoet ons zondag 24 januari op de Landencocktail in Mechelen.
  Meer info: klik hier.
En er is nóg meer!
  • Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw ingeknald met vuurwerk en een waslijst aan goede voornemens. Toch wordt één plan maar al te vaak vergeten: zorgen voor jezelf. Onze nieuwe Vitamine G+ kan je hierbij helpen. Hoewel 'zelfzorg' soms wat egoïstisch klinkt, is het tegendeel waar: pas als je voldoende aandacht hebt voor je eigen behoeften, kan je die van anderen zien. Zet jezelf eens bovenaan de lijst!
  • Kom op 30 en 31 januari naar de meest kindvriendelijke beurs van Limburg: Limburgs Babyweekend, voor jonge gezinnen en iedereen die binnenkort een kindje verwacht. Met een supergezellig Ontspanningsplein, een Infodorp en zelfs een heuse Winkelstraat. Gratis toegang voor kinderen, volwassenen betalen 7,50 euro aan de kassa. Zoveel meer dan zomaar een beurs!
  • Apassionata, In de Ban van de Spiegel, Europa's meest succesvolle paardenshow komt op 20 en 21 februari naar de Lotto Arena (Antwerpen). Leden van de Gezinsbond ontvangen 7 euro spaarkorting. Kinderen t.e.m. 9 jaar krijgen 50 % rechtstreekse korting. Kortingen worden ter plaatse op vertoon van het aangekochte ticket aan de stand van de Gezinsbond in de online portemonnee geplaatst.
  • De Gezinssportfederatie staat garant voor boeiende en sportieve vakanties voor het hele gezin. Boek nu je vakantie en geniet als lid van een gezinskorting van 30 euro per kind vanaf het tweede en volgende kind(eren), bovenop de vroegboekkorting van 15 euro per persoon. Enkel bij reservatie vóór 1 april voor een buitenlandse vakantie.
  • De Gezinsbond, organiseert een ontmoeting over de zorg voor mensen met (jong-)dementie. Deze vindt plaats op 29 februari van 10 tot 15.30 uur in de gebouwen van de Gezinsbond. Gratis toegang, maar inschrijven verplicht tegen 18 februari.