Nieuwsbrief
 
maart (2) 2016

Op zoek naar een leuke uitstap tijdens de paasvakantie?

Met de Gezinsbond is er voor iedereen wel iets te beleven! In deze nieuwsbrief vind je een kleine greep uit de vele gezinsuitstappen mét ledenkorting.

Ook in je buurt valt er heel wat te doen tijdens de paasvakantie. Tal van lokale Gezinsbond-afdelingen organiseren paasontbijten en -eierenzoektochten, concerten en knutselsessies. Vind een leuke gezinsactiviteit in jouw buurt.

Paaspret in Bokrijk
Geniet tijdens de paasvakantie van extra kinderactiviteiten in het Openluchtmuseum van Bokrijk. Paaszondag en -maandag worden erg bijzonder in Bokrijk, want dan kan je in het Openluchtmuseum een paasfeest beleven zoals dat honderd jaar geleden gebeurde. Mis ook de Ketnet-Heldendag op zondag 3 april niet! Een dag boordevol fantastische stunts en straffe opdrachten.

Leden van de Gezinsbond krijgen 50 % korting op de toegang tot het Openluchtmuseum (incl. expo 'De sixties'). Deze korting is geldig van 26 maart t.e.m. 10 april. Kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar betalen slechts 2 euro.
  Vier de paasvakantie in Bokrijk: klik hier.
Dierenplezier in Planckendael en Serpentarium Blankenberge
In Planckendael hop je van het ene continent naar het andere. Bewonder ons kersvers babyneushoorntje Qabid en laat je vertederen door olifantje Qiyo, het kleine zusje van Kai-Mook. In de Aziatische Serre voeder je zelf de kleurrijke lori-papegaaitjes! De savanne in Afrika herbergt giraffen, antilopen en struisvogels. Op de veranda van de lemuren, ontmoet je de moormaki's en ringstaartjes van dichtbij. In Amerika wandel je samen met de pinguïns over hun promenade. Kortom, Planckendael brengt je dichter bij de dieren.

Ben je een held op zoek naar spanning of kriebelt het als je aan een oerwoud vol spinnen, slangen en hagedissen denkt? Het Serpentarium in Blankenberge bezorgt je een indrukwekkende reis door de mysterieuze wereld van reptielen.

Van 26 maart t.e.m. 10 april geniet je als lid van de Gezinsbond op vertoon van je lidkaart een rechtstreekse korting van 15 % bij aankoop van een dagticket voor Planckendael of Serpentarium Blankenberge, plus 10 % spaarkorting op het bedrag dat je effectief voor je dagtickets betaalt.
(Foto: Planckendael / Jonas Verhulst©)
Ontdek een verbazingwekkende onderwaterwereld

SEA LIFE Blankenberge opent een nieuwe tijdelijke tentoonstelling: 'Claws'. Kom oog in oog te staan met de Japanse spinkrab, die een spanwijdte van 3,5 meter kan bereiken! Ook de Afrikaanse regenboogkrab, een kleurrijk natuurkunstwerk, neemt haar tijdelijke intrek bij SEA LIFE. Net als de heremietkreeft en de Europese kreeft.

Als lid van de Gezinsbond geniet je van 26 maart t.e.m. 10 april op vertoon van je lidkaart 50 % korting op de normale toegangsprijzen. Gratis voor kinderen t.e.m. 2 jaar.

  Meer info: klik hier.
 
Ontmoet de helden van het colosseum
Elke slag kan dodelijk zijn, elk gevecht het laatste. Ervaar de beklijvende wereld van de gladiatoren in het Gallo-Romeins Museum! Met topstukken uit tal van musea uit heel Europa. En vooral in een unieke samenwerking met het Colosseum van Rome. Een boeiende tentoonstelling die je nooit zal vergeten.

'Gladiatoren – Helden van het Colosseum' vindt plaats in het Gallo-Romeins Museum (Tongeren) t.e.m. 3 april. Als lid van de Gezinsbond betaal je als volwassene maar 8 i.p.v. 10 euro voor een toegangsticket. Wie graag ook de permanente tentoonstelling meepikt, kan dat als volwassene aan 10 i.p.v. 15 euro. Kinderen en jongeren tot 26 jaar betalen in beide gevallen maar 1 euro.
  Naar het oude Rome: klik hier.
Sneeuwwitje, de sprookjesmusical
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Na Doornroosje en Assepoester verschijnt nu ook het sprookje van Sneeuwwitje in een familiemusical met Vlaamse cast. Vrolijke muziek en humor voeren de boventoon in dit spektakel voor jonge theaterbezoekertjes en hun (groot)ouders. Vele extra's voor en na de show zorgen voor een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin.

Leden van de Gezinsbond krijgen 15 % korting op tickets categorie 1, 2 en 3 (excl. reservatie- en verzendingskosten). De voorstellingen vinden plaats op 27 maart, om 14 en 17 uur in De Zuiderkroon in Antwerpen.
  Reserveer je tickets: klik hier.
Iedereen aan boord!
'Thomas De Stoomlocomotief', bekend van de succesvolle tv-serie, staat tijdens de paasvakantie terug in Stadsschouwburg Antwerpen met een geweldige familievoorstelling voor de allerkleinste theaterbezoekers en hun (groot)ouders. Kom je verkleed als controleur of conducteur? Na de voorstelling is er een uitgebreide ontmoeting in de foyer met de acteurs.

'Thomas De Stoomlocomotief' vindt plaats op zaterdag 2 april om 14.30 uur in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Leden van de Gezinsbond krijgen 15 % korting op de tickets.
  Reserveer je tickets: klik hier.
Advertentie
Bespaar je dierbaren een financiële zorg
We beschermen ons vaak tegen onzekere gebeurtenissen, zoals diefstal of hospitalisatie. Maar zelden bereiden we ons voor op iets wat ons allemaal zeker zal overkomen: ons overlijden.

Met de uitvaartverzekering Funalia moeten je nabestaanden zich op financieel vlak geen zorgen maken. Funalia kan al voor een paar euro per maand.

Bereken je premie of surf naar www.funalia.be voor meer info.*

Advertentie
De sociale kaart: je wegwijzer naar welzijn, zorg en gezondheid

Op zoek naar een dagopvang voor je dementerende vader in je buurt? Een oppas voor je zieke dochtertje? Advies nodig over jongeren en seksualiteit?

Op www.desocialekaart.be vind je snel een antwoord op zulke vragen. Deze databank bundelt alle organisaties in Vlaanderen en Brussel die werken rond tal van welzijnsthema's: ouderen- en gehandicaptenzorg, jeugdhulp, opvoeding, huisvesting, rechtshulp… Voor elke organisatie krijg je openingsuren, doelgroep, werking en contactgegevens.
En er is nóg meer!
  • Junior Musical Kadanza is er weer! Verwacht je alvast aan een spetterend zang- en dansspektakel. Leden van de Gezinsbond krijgen een korting van 15 % op tickets categorie 1 en 2 (niet geldig op star seats, noch op de verzendings- en reservatiekosten).
  • Een selfie met een luipaard die je achterna zit, een ontmoeting met Marilyn Monroe of een gevecht met Darth Vader? In 3D World Magic & Fun kan het allemaal! Een uniek evenement met grote geschilderde decors waarin jij de hoofdrol speelt (t.e.m. 3 april). Als lid van de Gezinsbond geniet je korting op individuele tickets.
  • Sesamstraat bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd! Bert, Ernie en hun vriendjes verwelkomen je op 26 maart om 14 uur in De Zuiderkroon in Antwerpen. Leden van de Gezinsbond krijgen 15 % korting op de tickets (excl. reservatie- en verzendingskosten).
  • In theatervoorstelling Muerto volg je Maria, die voor haar zonen Jaime en Chinche probeert te zorgen in de sloppenwijken van Bogota. En er alles aan doet om hen uit de klauwen te houden van rebellenleider Raul. Leden van de Gezinsbond krijgen 15 % spaarkorting op tickets in categorie 1, 2 en 3. De korting wordt ter plaatse in je online portemonnee geplaatst.