Nieuwsbrief
 
april 2016

Op 20 april verdedigde de Gezinsbond het behoud van de leeftijdsbijslagen in het kinderbijslagstelsel. Aanleiding van deze hoorzitting in het Vlaams Parlement was een petitie waarbij we bijna 28.000 handtekeningen verzamelden.

In plaats van de versterking waarop we allen hadden gehoopt, dreigt de Vlaamse kinderbijslag pasmunt te worden voor verdere bezuinigingen. Wij wijzen de politici dan ook op hun verantwoordelijkheid om de draagkracht van de gezinsportemonnee te bewaken.

De Gezinsbond werkte zelf een voorstel uit voor een nieuw, eenvoudig en beter minimumkostdekkend Vlaams kinderbijslagstelsel. Lees het hier.

Expo Hallo Baby, Brusselse geboorterituelen in beweging
Vele culturen vieren de komst van een kind met een ritueel. De Gezinsbond ging samen met FMDO en tal van andere Brusselse verenigingen op zoek naar geboorterituelen die vandaag in Brussel leven. De expo 'Hallo Baby' dompelt je onder in een wereld van publieke of persoonlijke en verborgen gebruiken, geïnspireerd door wetenschap, geloof en bijgeloof. (Foto: Philippe Debroe©)

Bezoek de expo in het BELvue museum, vlak naast het koninklijk paleis, van 24 april t.e.m. 22 mei. Tijdens de opening op Erfgoeddag (24 april) geniet je bovendien van een extra programma. De inkom is gratis. Heb je zelf een geboorteritueel dat je graag wil delen? Dat kan op www.hallobaby.be.
  Meer info: klik hier.
Aan tafel!
Hoe zorg je ervoor dat je kind gezond eet? Dat zowel de moeilijke etertjes als de snoepende tieners alsnog de broodnodige vitamientjes binnenspelen? Elke ouder kent deze tafelperikelen wel.

In onze nieuwe editie van vitamine G+ geven we je dat duwtje in de rug waardoor je weer wat mogelijkheden ziet. Van eetmomenten en -afspraken tot, jazeker, ongegeneerd genieten van een snoepje. 
  Lees vitamine G+: klik hier.
De strijd tegen junkfood is begonnen

Meer dan 1 kind op 10 lijdt aan overgewicht. Niet verwonderlijk want jongeren worden almaar gepusht richting voeding met te veel vet, suiker of zout. Gepromoot door populaire figuren zoals tekenfilmpersonages, sporters en zangers. Reclameregels zijn vaak te laks, te vrijblijvend of worden omzeild door buitenlandse reclamecampagnes. Gevolg: een zeer negatieve impact op de gezondheid van kinderen en jongeren.

Hoog tijd dat iemand ongesuikerd zegt waar het op staat.  En dat doen de Gezinsbond, Test-Aankoop en la Ligue des Familles met hun actie 'nojunkfood4kids'. Samen tegen slechte voeding en agressieve marketingpraktijken.

  Strijd met ons mee: klik hier.
 
Heerlijk genieten in de vakantiecentra van de Gezinsbond
Kom naar een van de vakantiecentra van de Gezinsbond en geniet van scherpe prijzen, lekker eten en heerlijke terrasjes. Je vindt het allemaal in vakantiecentra 'De Bosberg' (Houthalen) en het 'Reigersnest' (Koksijde). Een leuk idee voor Moederdag! Leg je mama in de watten met een ontbijtbuffet inclusief bubbels. Vanaf 87 euro per persoon, met korting voor kinderen t.e.m. 13 jaar.

Tijdelijk aanbod: boek een week zomervakantie bij 'De Bosberg' en krijg twee gratis overnachtingen. Deze '5 + 2 gratis'-actie is geldig voor reservaties geplaatst vóór 1 mei 2016.
 
  Ontdek alle aanbiedingen: klik hier.
Ontdek Slovenië met het hele gezin
Op zoek naar een leuke zomervakantie met je kinderen? Laat je verrassen door Slovenië! Met zijn kalksteengrotten, wijnakkers en middeleeuwse stadjes. GSF, de sportieve dienst van de Gezinsbond, biedt je een actief programma met o.m. een kajaktocht met grill-picknick, een excursie naar de Sloveense kust en zoutvelden, een vlottocht op de rivier Krka… Een niet te missen avontuur voor de hele familie!

Als lid van de Gezinsbond geniet je van 30 euro korting vanaf het tweede en volgende kind(eren).
 
  Boek je zomervakantie: klik hier.
 
Advertentie
Ben je soms bezorgd over je ouders of grootouders?
Ze worden een dagje ouder en meestal gaat alles prima. Tot er op een dag toch iets gebeurt: een onschuldige val tijdens een wandeling of een ongelukje in de keuken. En je wist van niets. Het zet je aan het denken: wat als…? Dan is de Zembro bracelet iets voor hen. Via het slimme horloge staan ze in verbinding met een app voor de familie. Zo blijven ze vrij en zelfstandig en ben jij toch gerust.

Bekijk de video of probeer hem gratis uit.
En er is nóg meer!
  • De middeleeuwen komen terug tot leven tijdens Quondam, een groot evenement met steekspelen, zwaardgevechten, roofvogelshows en zoveel meer. Ga zelf aan de slag in de schildknapenschool of op de ambachtenmarkt. Met spaarkorting voor leden van de Gezinsbond
  • De Week van de Opvoeding vindt plaats van 16 tot 23 mei. Met het thema Opvoeden, af en toe eens diep ademhalen wordt de aandacht gevestigd op ademruimte voor ouders. De ruimte om stil te staan bij wat ouders nodig hebben om zich goed te voelen. Als vanouds zijn er heel wat activiteiten gepland. Ook het 'Week van de Opvoeding'-kaartje is weer van de partij. Vraag het gratis aan en neem deel aan de creatieve wedstrijd.
  • Op 15 mei wordt de Abdijsite van Herkenrode getransformeerd tot een heus middeleeuws festijn met activiteiten voor klein en groot: de Sage van de Eenhoorn. Trakteer je gezin op een dag vol spektakel op een unieke historische site, met spaarkorting voor leden van de Gezinsbond.
  • Zeilen, zeeraften, golfsurfen, avondkajak… Je kinderen zullen dol zijn op de zomerse waterfunvakanties van AFYA, de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond. Leden van de Gezinsbond genieten van een flinke korting op dit waterplezier voor 9 tot 18 jaar.