Nieuwsbrief
 
mei (1) 2016

Op vrijdag 13 mei plaatste de Gezinsbond het gezin extra in de schijnwerpers.
Onder de slogan 'ik geraak er niet op tijd' vroegen we bedrijven om meer aandacht voor een gezinsvriendelijke werkvloer. Pendelaars kregen een pakketje postkaarten met herkenbare situaties over de combinatie van werk en gezin. Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

Doe mee aan de Week van de Opvoeding
De Week van de Opvoeding vindt jaarlijks plaats van 16 tot 23 mei. Een week waarin de Gezinsbond alle ouders in de bloemetjes zet en hen bedankt voor hun dagelijkse inzet. Met het thema 'Opvoeden, af en toe eens diep ademhalen' willen we gezinnen aanmoedigen om af en toe eens stil te staan. En te beseffen wat er nu, op dit moment, gebeurt.

De Gezinsbond organiseert tijdens deze week tal van evenementen voor gezinnen. Zoals lezingen over opvoeden, wedstrijden en natuurlijk ook ontspannende activiteiten.
  Doe mee aan de Week van de Opvoeding!
Adem in... Adem uit...
Ons leven is druk. Soms ronduit hectisch. Dan is het nodig om op de rem te staan en gas terug te nemen. In tijdsnood worden 'zen-momenten' vaak het eerst geschrapt uit de agenda. Niet doen, want die momenten geven je net de kracht om er weer tegen te kunnen. Hoe je dit doet, maakt niet uit maar dat je het doet is het belangrijkste.

Sport, pendelvriendschappen, ademhalingsoefeningen. Laat je inspireren door deze en zoveel meer rustmomenten in onze nieuwe editie van vitamine G+.
 
  Lees vitamine G+.
"Sorry, ik geraak er niet op tijd"

Hoe vaak moeten we dat niet zeggen tegen kind, partner, ouder met zorg, opvang, baas, collega? Daarom koos de Gezinsbond dat zinnetje als motto voor de stationsactie op 13 mei. In het kader van de 'Dag van het Gezin' deelden we cartoons van Eva Mouton uit aan pendelaars. Met suggesties hoe kleine ingrepen op het werk een wereld van verschil kunnen maken.

We hopen dat de postkaarten verder pendelen en zoveel mogelijk werkgevers, directe chefs, collega's bereiken. Misschien kreeg jij ook een kaartje in je handen gestopt? Een geslaagde actie die de media haalde én die een glimlach van herkenning op vele gezichten. Benieuwd naar onze voorstellen voor een gezinsvriendelijke werkvloer?

  Een betere combinatie werk en gezin.
 
Op welke ondersteuning reken jij als ouder?
Wanneer kinderen naar het secundair onderwijs overstappen, verandert er ook heel wat voor hun ouders.  EXPOO, het expertisecentrum opvoedingsondersteuning, wil weten wat hen bezighoudt. Zo kunnen ze materiaal  ontwikkelen dat hen daarbij ondersteunt. De Gezinsbond is partner in dit project.

Zit je kind in het vijfde of zesde leerjaar basisonderwijs of in de 1ste graad secundair? Neem dan even de tijd  om de vragenlijst in te vullen.  Je kan aangeven welke thema's jou interesseren of aanvullingen geven.
  Vul de vragenlijst in.
Word 'Op Weg'-lid en ontvang een gratis running shirt
Hou je ook van lopen, fietsen, wandelen, fitness of zwemmen in je vrije tijd? Sluit je nu aan als 'Op Weg'-lid (individueel of met het hele gezin) en je bent 24 uur op 24 verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Deze verzekering is geldig in heel Europa.

Met je 'Op Weg'-lidmaatschap geniet je bovendien van heel wat voordelen. Zoals gratis deelname aan de GSF-wandelrally. Bovendien ontvang je een gratis running shirt bij het afsluiten van een gezinslidmaatschap.
  Word 'Op Weg'-lid.
Advertentie
De Warmste Wedstrijd van Informazout
Zin om 1.500 liter gratis mazout te winnen? Doe zeker mee met De Warmste Wedstrijd van Informazout.

Drie vragen oplossen en je maakt kans om de maandelijkse winnaar te worden. Meedoen kan op: http://informazout.be/warmste-wedstrijd
Advertentie
De 'RAVeL des BBQ' in het Land van de Valleien
In het kader van het jaar van de fiets, kan je de 'RAVeL des BBQ' ontdekken: 11 culinaire fietstochten in het Land van de Valleien. Spring op je fiets en kom streekproducten proeven, op de BBQ bereid door lokale koks.

Eerste belangrijke datum: 29 mei in Beauraing! Meer info op www.ravelbbq.be (Inschrijven verplicht)
En er is nóg meer!
  • Xpo Picasso bestaat uit een collectie met ruim 300 werken van een van de meest toonaangevende kunstenaars van de vorige eeuw. Inclusief enkele originele creaties in aardewerk. Leden van de Gezinsbond krijgen 3 euro spaarkorting op tickets. Aansluitend kan je je bezoek uitbreiden met de expo van Miro en Wildlife Photographer of the Year.
  • In de subtropische zwembaden van S&R zit je elke dag goed. Durfallen leven zich uit op de glijbaan of in het golfslagbad. Voor de allerkleinsten zijn er verwarmde kinderbaden. Als lid van de Gezinsbond ontvang je 10 % spaarkorting op alle tickets en abonnementen.
  • Heerlijk smullen met je hele familie kan in de restaurants van Colmar. Als lid van de Gezinsbond eet je bij Colmar met 5 % spaarkorting op het totaal van het ticket. Bovendien krijgen kinderen t.e.m. 12 jaar hun menu met 50 % korting. Deze kinderprijs is cumuleerbaar met de spaarkorting.