CORONA-wegwijspagina

Doetips in coronatijd

Week van de Opvoeding

 
IMPACT OP ONZE WERKING 
 
 
 
Geannuleerd
 
Al onze activiteiten tot eind juni zijn afgelast of opgeschort naar een nog te bepalen latere datum. Voor een overzicht raadpleeg je hier onze kalender. 
 
 
  
Het verkooppunt is terug open 
  
Vanaf 1 juni 2020 heropent het verkooppunt en kunnen leden er terug terecht om NMBS-passen, Lijnkaarten en bioscooptickets aan te kopen met ledenkorting en kortingskaarten aan te vragen.

We vragen wel om de veiligheidsrichtlijnen toe te passen opdat de aankoop op een veilige wijze kan gebeuren voor zowel verkoper als klanten.

- Je kan je bestelling vooraf doorgeven per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
- Zorg ervoor dat je gepast geld meebrengt (liefst in een envelop met je naam, adres, lidnummer en je bestelling aan de buitenkant)
- Laat je bestelling niet afhalen door iemand die ziek is of Coronasymptomen heeft.
- Vermijd fysiek contact en respecteer zoveel mogelijk de sociale afstand. Een mondmasker is aangeraden.

Alvast hartelijk bedankt voor je begrip en medewerking bij deze heropstart.
 
 
  
Voor gezinnen die gebruik maken van de KOD 
(Kinderopvangdienst)
  
Aangezien de overheid het aantal nieuwe contacten tussen mensen nog steeds tot een minimum wil beperken, blijft onze kinderoppasdienst non-actief. Alleen noodzakelijke prestaties en met vaste oppassers kunnen onder strikte voorwaarden worden verdergezet.Een mogelijke heropstart is gepland voor tegen het einde van de maand mei.
 
 
  
Weekend DUBBELE KORTING 
  
Het aangekondigde weekend van 8-9-10 mei wanneer handelaars dubbele spaarkorting zouden geven is eveneens afgelast en uitgesteld naar een later moment.
  
We danken je voor je begrip. Hou het veilig en gezond.
 

 

 
DOETIPS IN CORONATIJD
 
 
 
Speel het Gezinsbond-bordspel
 

Je vindt het midden in het ledenblad De Bond van mei.
Leuk om te spelen met de kinderen.
Je ontdekt meteen de voordelen van jouw Gezinsbond-lidkaart.

De spelregels vind je op www.gezinsbond.be/bordspel
 
 
 
GeZin(d) in je kot! 
 
De gemeente Zele introduceerde ‘GeZin(d) in je kot!, een coronakansenplatform om ouders te  ondersteunen. Ouders vinden er veel informatie,  tips en advies op maat en tal van leuke leer- en oefenkansen voor kinderen! Op deze manier blijven ze zeker en vast goed ‘GeZind in hun kot!’.
 
 
 
Creatief in je kot! 
 

Veel Zelenaars gaan creatief aan de slag om deze periode positief door te komen. Deze knappe en soms te gekke Zeelse talenten wilt men uiteraard niet verloren laten gaan. Ze moeten getoond, gezien, gehoord, ontdekt en gedeeld kunnen worden! 

Daarom lanceerde Gemeente Zele 'Creatief in je kot!'. Een platform om al dit moois te bundelen en te bewonderen: https://www.zele.be/creatief-in-je-kot

Misschien zien we binnenkort toffe creaties van jou?

 
   
 
Week van de opvoeding in coronatijd 
  

1. WEBINARS

Alle activiteiten in het kader van die week zijn afgelast, maar Gezinsbond biedt samen met EXPOO en VCOK een aantal online lezingen aan in de vorm van webinars. Mei 2020 wordt dus webinarmaand.
Wat is een webinar? Waar, voor wie en wanneer? Hoe deelnemen? Hier vind je het allemaal

  

2. ONLINE CHALLENGE VOOR GEZINNEN

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 mei wordt er ook elke dag een online challenge voor gezinnen georganiseerd. Ze maken een gekke, grappige video en kunnen die uploaden op de Facebookpagina van het event. op het einde van de dag worden al deze inzendingen aan elkaar gemonteerd tot één leuke compilatievideo. Plezier, verbinding en positiviteit staan voorop!
Ontdek een tipje van de sluier.

 
3. SAMEN SPELEN EN BEWEGEN MET ONLINE GROOTOUDER-KLEINKINDSPEL!

Even langs gaan en elkaar knuffelen mag nu nog niet. Maar dat betekent niet dat opa en oma gemist moeten worden. Integendeel! We videobellen er vrolijk op los. Maar voor wie ook graag écht iets wil doen met de kleinkinderen in plaats van gewoon naar een scherm te staren, kan deelnemen aan het online grootouder-kleinkindspel van Gezinssport Vlaanderen, in samenwerking met DasBox. Fun verzekerd!

Wat mag je verwachten?
1,5 uur beweging, plezier en interactie met de kleinkinderen via:

  • leuke doe-opdrachten
  • grappige duo-opdrachten
  • gekke raadsels
  • spannende uitdagingen

De opdrachten, raadsels en uitdagingen kunnen vrij gekozen worden en worden gezamenlijk zowel door de grootouders als door de kleinkinderen uitgevoerd. Bij elke opdracht wordt een foto genomen en samengevoegd via het online spel.

Ja, ik speel mee!

Deelnemen aan het online grootouder-kleinkindspel is volledig gratis en kan doorlopend gespeeld worden van woensdag 20 t.e.m. zondag 24 mei. Zowel leden als niet-leden van Gezinssport Vlaanderen/Gezinsbond kunnen deelnemen.

Via volgende link kan je deelnemen aan het spel: https://www.gezinssportvlaanderen.be/online_spel_grootouder_kleinkind 

Mooie foto als herinnering

Het grootouder-kleinkindspel zal ongetwijfeld mooie, leuke en spontane foto’s opleveren. De eerste 100 deelnemers krijgen bovendien na afloop van het spel een gratis aandenken (foto van het spel in poster-formaat 20*30) opgestuurd via onze partner Smartphoto.be.


Gezinssport Vlaanderen is er voor alle gezinnen, ook in moeilijke tijden, maar nu in het bijzonder voor onze grootouders en kleinkinderen. 

Sportieve groeten,

Team Gezinssport Vlaanderen

 

 
 
 
Hoe ervaren grootouders de coronacrisis?
 
Bij het begin van de coronacrisis vroegen we - samen met onderzoeksexperten Indiville en Bpact - hoe je de coronamaatregelen ervaart. Een maand later doen we dat nog eens. Hoe houd je contact met de kleinkinderen? Hoe voel je je? Laat het ons weten en vul hier de bevraging in.
 
 
 
 
 
   
Lees ook de recentste nieuwsbrieven met tips en info bij een coronalockdown. ⇒⇒⇒