Sportief genieten

 

Nationale Wandel- en Fietsdag

 Zondag 30 september 2018
 

Noteer alvast zondag 30 september in je agenda en kom mee wandelen en fietsen in Ieper op de Nationale Wandel- en Fietsdag van Gezinssport Vlaanderen i.s.m. De Dunetrotters Veurne-Westhoek, Veurnewandelclub en Gezinsbond Ieper. We trakteren je op een scala aan wandel- en fietsroutes in en rond de Ieperboog. Dit jaar zal het bijna exact 100 jaar geleden zijn dat de Groote Oorlog eindigde. Mis dit wandel- en fietsevent niet!

 
 Wandel en fiets mee in Ieper!
 

Tijdens onze Wandel- en Fietsdag laten we je wandelen van de Zillebeekvijver door het mooie natuurpark Verdronken Weide, langs het provinciaal domein De Palingbeek en door het Hoornwerkpark,... Fietsliefhebbers kunnen de groene troeven nabij de stad ontdekken via de fietsknooppunten.

Wandelafstanden: 7,5 km, 15 km of 26 km langs de wandelknooppunten
                                (8 km stadswandeling/zoektocht)

Fietsafstanden: 26 - 54 - 66 km

 
 Gratis expo, mooi meegenomen!
   
Expo 'Coming World Remember Me'
600.000 beeldjes - 600.000 namen.
In de omgeving van de stad kan je dit jaar gratis een bezoek brengen aan de land-art-installatie van Coming World Remember Me (CWxRM). Het domein maakt deel uit van het niemandsland in de oorlog. Daarom werden er precies 600.000 kleibeeldjes geplaatst. Eentje voor elk van de 600.000 slachtoffers. De expo is gratis toegankelijk, en het beste van al: de twee langste wandelingen én alle fietstochten komen er voorbij!
 
     
 Praktisch
     
 

Startplaats: Zaal 'De Klepper', Kanteelpad 4 - 8900 Ieper. Animatie voorzien voor jong en oud!

Startuur
: tussen 8-14 u.

Deelnameprijs
:

- leden Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: € 1
- niet-leden: € 1,5

 

 
Ook zin in een wandel- of fietstocht?

Nog meer info