Nieuwsbrief 
 
augustus 2017
Beleef mooie zomermomenten


De zomermaanden zijn nog lang niet voorbij. Beleef mooie momenten samen met je gezin. In deze nieuwsbrief vind je een kleine greep uit de vele gezinsuitstappen mét ledenkorting.
Footloose, de musical in Kursaal Oostende
De musicalversie van de iconische film is een heus dansspektakel met live-muziek en wereldhits zoals 'Holding out for a hero', 'Almost paradise' en -natuurlijk- 'Footloose'.
 
Footloose vindt plaats in Kursaal Oostende t.e.m. 6 augustus. Leden van de Gezinsbond krijgen een korting van 15 % op tickets uit alle categorieën (50 % korting voor kinderen tot 18 jaar). Graag gratis gaan? Waag je kans op een gratis familieticket. Winnaars worden per e-mail verwittigd op 31 juli.
  Bestel je tickets of waag je kans op een gratis familieticket
Spot LEGO®-dieren in Planckendael
Deze zomer duiken vreemde dieren op in Planckendael. Levensecht en soms meer dan levensgroot en... gemaakt van LEGO®-blokjes! Spot jij de ijsbeer, het lieveheersbeestje, de buffel, de papegaaien en al die andere dieren van LEGO-blokjes? Natuurlijk zijn de échte dieren ook van de partij!
 
Op vertoon van je lidkaart ontvang je 15 % rechtstreekse korting bij aankoop van een dagticket én 10 % spaarkorting op het betaalde bedrag. Actie geldig t.e.m. 31 augustus. (Foto: Jonas Verhulst)
  Beleef dierenplezier in Planckendael
Wandelplezier in een groene oase van rust...
…dat is Plantentuin Meise! Met meer dan 18.000 soorten planten van over de hele wereld. Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar stippelde koning Amaryllo deze zomer een spannende speurtocht uit langs de mooiste plekjes van de Plantentuin.
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je met je lidkaart 2 euro spaarkorting op tickets voor individuele bezoekers (1 euro spaarkorting voor kinderen van 5 tot 18 jaar). Gratis voor kinderen t.e.m. 4 jaar.
  Kom en snuif de sfeer
Kidsevent: K3 en Samson & Gert
Op zondag 6 augustus vindt het jaarlijkse 'Kidsevent' plaats op het Evenementenstrand van Knokke-Heist. De meisjes van K3 zullen er, samen met Gert en zijn trouwe vriend Samson, het beste van zichzelf geven tijdens een spetterende show.
 
Leden van de Gezinsbond krijgen 15 % spaarkorting op elk aangekocht ticket van 15 euro (excl. 1,64 euro reservatiekost).
  Reserveer snel je tickets
Een wondere wereld van druipstenen en wildlife
Laat je betoveren door de magische Grotten van Han en ga op avontuur met wolven en lynxen in het Wildpark. Nieuw sinds dit jaar: het Parcours Speleo waar jij de hoofdrol speelt als speleoloog.
 
Bij aankoop van de PassHan krijgen leden van de Gezinsbond maar liefst 18 % rechtstreekse korting én 15 % spaarkorting op het betaalde bedrag. Met de PassHan bezoek je de Grotten van Han, het Wildpark, PrehistoHan en het museum Han 1900.
  Bezoek het Domein van de Grotten van Han
Openluchtmuseum Bokrijk, elke keer anders
Laat je onderdompelen in het vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen. Woon demonstraties bij en ga zelf creatief aan de slag in de atelierschuren. Houd zeker even halt bij de speelschuur en ontdek er tal van 'oude' volkssporten en -spelen zoals kegelen, krulbollen en bikkelen.
 
Op vertoon van je lidkaart ontvang je een rechtstreekse korting voor het Openluchtmuseum, inclusief expo 'De sixties' en betaal je aan de kassa 6 i.p.v. 12,50 euro (vanaf 13 jaar). Kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar betalen 2 euro.
  Maak kennis met de Bokrijkdagen
Advertentie
Kinderen skiën gratis bij Famiski
Reeds meer dan 17 jaar organiseert Famiski begeleide skivakanties voor het ganse gezin. De grootste troeven zijn de Nederlandstalige skilessen , begeleiding en baby-opvang. Famiski staat gekend voor  uitstekende hotels en zijn grote kinderkortingen. Zo skiën bv. de kinderen tot 10 jaar gratis in het Pitztal: ze betalen geen hotel en geen skipas!
  Voor brochure en informatie: www.famiski.be
En er is nóg meer!
  • Ga op reis door de leukste dierentuin van Nederland en ontmoet de mooiste en meest bijzondere dieren. Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in één dag! Leden van de Gezinsbond ontvangen 4,50 euro spaarkorting per ticket t.e.m. 31 augustus.
  • Op 1 september vindt de AG Memorial Van Damme plaats. Medaillewinnaars meten zich met mekaar tijdens de finale van de IAAF Diamond League. Waaronder ook Nafi Thiam, olympisch kampioene zevenkamp. Reserveer je tickets met korting via de Gezinsbond.
  • Laat je inspireren in Technopolis, het doe-centrum waar je je uitleeft met meer dan 350 interactieve opstellingen rond wetenschap en technologie. Voor jonge ontdekkers én oudere onderzoekers. T.e.m. 31 augustus krijg je tot 4 euro spaarkorting op vertoon van je lidkaart.
  • Voor leden van de Gezinsbond is een bioscoopbezoek een pak voordeliger! Koop je bioscoopcheques bij je plaatselijke afgevaardigde. Of bestel je Kinepolis-vouchers online bij de Gezinsbond.