Nieuwsbrief 
 
september (5) 2017
Ben je er ook bij?

Heb je je tickets al besteld voor het spannendste en leukste gezinsfeest van het jaar? Griezel op zaterdag 21 oktober mee met de Gezinsbond in Bobbejaanland. Tal van attracties zoals Kinderland, Mount Mara en Naga Bay steken dan tijdelijk in een gezinsvriendelijk halloweentintje.
 
De hele familie, van de allerkleinsten tot de grootouders,
leeft zich uit op de Griezeligste Gezinsdag!
 
Zitten je kinderen 'Veilig Online'?
De Gezinsbond en Child Focus hebben een nieuw vormingsaanbod ontwikkeld voor ouders over de nieuwe media. Aan de hand van filmpjes, quizzen en stellingen kom je alles te weten over thema's zoals privacy, gamen, sociale media en cyberpesten.
 
Ga zelf aan de slag met een van de vijf thema's op VeiligOnline.be of ga na wanneer in je buurt een vormingsavond gepland is.
  Ga meteen aan de slag
Jouw mening over kinderopvang
Kinderopvang in Vlaanderen is goed uitgebouwd. Maar het kan beter. De Gezinsbond en Caritas willen jouw mening. Over het praktische verloop, het systeem 'bestellen is betalen', de respijtdagen… We kaarten je bevindingen aan bij het beleid om zo kinderopvang meer toegankelijk te maken voor iedereen.
 
Ging je kind in de voorbije drie jaar naar een kinderdagverblijf voor baby's en peuters? Deel je graag je ervaring hierover? Neem dan deel aan onze bevraging. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.
  Vul de bevraging in
#Help! Mijn kind leeft online
Facebook, Instagram, Snapchat en consorten beginnen de kinderen van nu langzaamaan te overheersen. In het boek '#Help! Mijn kind leeft online' vertellen kinder- en jeugdpsychiater Lieve Swinnen en sociale-media-evangelist Stefaan Lammertyn hoe je daar als ouder mee omgaat en hoe je je kind op weg helpt naar een gezond socialemediagebruik.
 
Als lid van de Gezinsbond kan je dit boek kopen met 10 % spaarkorting bij Standaard Boekhandel. Druk de bon af en neem deze samen met je lidkaart mee.
  Druk de kortingsbon af
Zit er warmpjes bij
Verliest je woning warmte? Is je energiefactuur te hoog? Woningen met een gebrekkige muur- en dakisolatie verliezen ruim 50 % van hun warmte. Jammer, want met goede isolatie geniet je van een lager energieverbruik, meer comfort, minder omgevingsgeluid…
 
Isoleren blijft de makkelijkste manier om je energiefactuur onder controle te houden. Daarom krijgen leden van de Gezinsbond 5 % spaarkorting op de totaalfactuur van een spouwmuurisolatie, een zoldervloerisolatie en een dakisolatie bij Iso Protect.
  Krijg korting op isolatie
Op wintersport mét gratis peuteropvang
Een weekje wintersport met de kinderen? Dat doe je met Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond. Terwijl jij geniet op de latten, worden je kleine spruitjes verwend door kinderverzorgers.
 
Gratis opvang voor peuters van 2,5 tot 4 jaar tijdens de kerst- en krokusperiode in hotel Mooswirt. Grote broer of zus kan ondertussen deelnemen aan het sneeuwgewenningsprogramma of de skilessen.
 
Trakteer jezelf en je gezin op een fantastische week in de sneeuw!
  Boek de sneeuw
Advertentie
Op weg naar een betere nachtrust
Droom je er soms ook van dat jouw kinderen beter zouden slapen? Op zoek naar praktische info en tips? Samen met aapje Arno helpt CM jou en je kind op weg.
 
De structuurkaartjes tonen hoe Arno gaat slapen en helpen kinderen om het slaapritueel visueel zichtbaar te maken. Het Sl(aap)wel-spel van Arno en zijn vriendjes is een gezellig spelletje om samen de dag af te sluiten.
  Meer info? Kijk dan snel verder op www.cm.be/slaapwel
Advertentie
Exclusieve condities op de Ford B-Max
De Ford B-Max werd speciaal ontwikkeld voor stadsrijders. Het model is gebaseerd op de alom geprezen Ford Fiesta en biedt naast zijn uitzonderlijk prijskaartje, talrijke voordelen.

Uitgerust met een zuinige ecologische motor, is deze wagen dankzij zijn ruime instapruimte uiterst toegankelijk voor alle leeftijden.

Nu exclusieve condities: tot 35 % korting, 7 jaar garantie + 0 KM.
En er is nóg meer!
  • De Gezinsbond Wandkalender is er weer! Feestdagen en schoolvakanties hebben we alvast voor je ingevuld. En er is nog voldoende ruimte om zelf nota's te maken. Bestel nu jouw exemplaar: schrijf 6,99 euro over op rekeningnummer BE77 4350 3052 2142 met vermelding 'Gezinsbond Kalender 2018', je naam, adres en lidnummer. Tip: ideaal als kerstcadeau!
  • Kom op 29 oktober met heel het gezin naar de première van Gruwelijke Rijmen, een verbluffend mooie verfilming van Roald Dahls gedichtenbundel. Er is voor iedereen een gratis drankje en versnapering. Als lid krijg je tot 4 euro spaarkorting op tickets. Vooraf reserveren verplicht.
  • NIEUW: gratis webinars. Ontdek op 23 oktober hoe je op een positieve manier blijft communiceren met je tiener of volg het webinar van 30 oktober, speciaal voor jonge ouders, waar je het evenwicht leert bewaren tussen werk, gezin en jezelf. Schrijf je nu in.
  • Nog t.e.m. 15 oktober kan je als lid bij Brantano het boek ‘Mama, ze pesten me’ kopen voor slechts € 8,95 (i.p.v. € 14,95) en ontvang je bovendien 5 % spaarkorting. Heb je kinderen tussen 3 en 12 jaar? Dan is deze handige gids over wat pesten is, hoe je het herkent en wat het verschil is met plagen of ruziemaken ontzettend interessant!