Nieuwsbrief 
 
april (5) 2020
Extra verlof voor alleenstaande ouders + webinars over mild opvoeden
 

Wie kan gebruikmaken van het coronaverlof?
Zaterdag keurde de federale regering het coronaverlof goed. De Gezinsbond heeft hier met jouw steun voor geijverd. Veel ouders zijn hiermee geholpen. Ook pleegouders en ouders met een kind met handicap (ongeacht leeftijd) komen nu in aanmerking. Bovendien is de uitkering verhoogd.
 
Voor anderen, zoals zelfstandigen en bepaalde groepen overheidspersoneel, is er nog geen oplossing. Voor hen blijven we op de bres staan.
 
Mag je kind weer naar de opvang?
Vanaf 4 mei gaan heel wat bedrijven opnieuw open. Op 11 mei volgen de winkels en op 18 mei gaan de scholen ook geleidelijk weer open. Ouders die vanaf 4 mei opnieuw buitenshuis aan het werk gaan én alleenstaande ouders kunnen terug een beroep doen op de kinderopvang.
 
Maar … Welke kinderen kunnen vanaf 4 mei naar de opvang? Welke veiligheidsmaatregelen zijn daar van toepassing? En moet je toch betalen als je je kind thuishoudt?
  Lees erover op Goedgezind.be
Geniet van korting op elektrische fietsen
Fietsen is momenteel een van de enige en leukste manieren om buiten te komen en een frisse neus te halen. Misschien ben je wel op zoek naar een comfortabele e-bike? Belgocycle, the Belgian cycling brand, maakt kwalitatief hoogwaardige fietsen in een hedendaags design.
 
Bij een bestelling via de Gezinbond-website ontvang je 350 euro spaarkorting én extra rechtstreekse korting afhankelijk van het model.
  Kies je e-bike uit
Zo herken je fake nieuws
 
Makers van fake nieuws beleven in deze coronatijden hoogdagen. Via sociale of andere media komen ook tieners met die valse berichten in aanraking.
 
Een bevraging van de Arteveldehogeschool toont aan dat voor jongeren hun ouders dé graadmeter zijn om fake nieuws te herkennen. Belangrijker dan leerkrachten of vrienden! Maar ... Hoe kan je nu weten of je te maken hebt met nepnieuws?
 
Bevraging over ouderen met een zorgnood
Zorgen voor hulpbehoevende ouderen in coronatijden is niet evident. Maatregelen komen er noodgedwongen, vaak zonder enig overleg. De KU Leuven wil weten hoe familie en professionals die zorg dragen voor hulpbehoevende ouderen – in een woonzorgcentrum, serviceflat of thuis – hierover denken.
 
Uit dit onderzoek kunnen oplossingen voortvloeien. Dus, deel je ervaringen en suggesties.
  Vul de bevraging in
Exitstrategie: Gezinsbond vraagt beter evenwicht
Als de Nationale Veiligheidsraad terug samenkomt, vraagt de Gezinsbond dat die een beter evenwicht brengt tussen gezondheid, economie en sociale relaties. Vorige week schreef Jeroen Sleurs, algemeen directeur Gezinsbond, nog een opiniestuk over die problematiek.
 
De Gezinsbond vraagt om een beter evenwicht tussen gezondheid, economie en het sociale leven en doet zelf voorstellen voor alternatieve vormen van opvang.
  Lees onze voorstellen
En er is nóg meer!
  • Heb je bioscoopcheques van Kinepolis die vervallen in de periode tussen 13 maart en 30 augustus? Geen nood: deze cheques blijven uitzonderlijk langer geldig. Lees hier welke maatregelen we hebben genomen, ook voor onze kinderoppasdienst en lokale verkooppunten.
     
  • Een nieuwe spelconsole, een grotere fiets … Kinderen hebben grote dromen! Met het spaar- en beleggingsplatform Yongo kunnen vrienden en familie sparen en beleggen voor die dromen. Kinderen leren de waarde van geld én realiseren hun dromen stap voor stap door een centje aan de kant te leggen. Als lid van de Gezinsbond krijg je 20 euro op de lange termijn cadeau.
     
  • Hoe beleven ouders thuisonderwijs in coronatijden? De KU Leuven wil de positieve en negatieve ervaringen van ouders in kaart brengen en delen met die van ouders uit andere landen, om zo lessen te trekken voor de toekomst. Vul de bevraging in.
     
  • Ook de Gezinsbond steunt de #nationalenaaiactie. Wil je zelf een mondmasker maken? Vind alle info op maakjemondmasker.be
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.