Nieuwsbrief 
 
april (3) 2020
Extra verlof voor alleenstaande ouders + webinars over mild opvoeden
 

Houdt je werkgever rekening met je gezin?
Een evenwicht vinden tussen werk en gezin is voor de thuiswerkers van vandaag niet eenvoudiger geworden. Kinderen hebben veel aandacht, zorg, begeleiding en structuur nodig. Nu ouders er alleen voor staan, maakt een flexibele werkgever het verschil.
 
Neemt je werkgever extra initiatieven die je combinatie gezin en werk ondersteunen? Laat het ons weten! Met je antwoorden kunnen we andere werkgevers inspireren.
 
Gratis: webinars over mild opvoeden
Nu alleen activiteiten in gezinsverband zijn toegestaan, biedt de Gezinsbond samen met het VCOK en EXPOO een aantal lezingen rond opvoeden online aan. Onder het thema 'Opvoeden is geen (wed)strijd' krijg je – helemaal gratis – webinars rond mild opvoeden.
 
Volg alle online lezingen of alleen de sessies die je interesseren. En dat allemaal vanuit je luie zetel! Want mild opvoeden is ook mild zijn voor jezelf.
  Schrijf je nu in
Voorstel van minister op onze petitie specifiek verlof
Samen met de Ligue des familles vraagt de Gezinsbond al enkele weken om een specifiek verlof voor ouders met jonge kinderen of kinderen met bijzondere zorgnoden. De petitie om dit kracht bij te zetten verzamelde op korte tijd 17.000 handtekeningen. Veel gezinnen hebben het immers heel zwaar om werk en gezin te combineren.
 
Het resultaat? Minister van Werk Muylle doet nu het voorstel om alleenstaande ouders extra ouderschapsverlof te geven.
  Lees het persbericht
Heb je nood aan extra opbergruimte?
 
Kies dan voor de moduleerbare opbergmeubels van Kewlox, die je zonder nagels en vijzen kan monteren, demonteren én hermonteren.
 
Kewlox-opbergmeubels zijn op en top Belgisch, passen zich aan elke ruimte aan en gaan levenslang mee. Met een ruime keuze aan kleuren, afmetingen en afwerkingen, vind je vast het meubel dat bij je past! Geef je lidnummer door bij je online bestelling en ontvang 5 % spaarkorting.
 
Zet een gezinsvriendelijk initiatief in de bloemetjes!
De handige tips die de school van je kind deelt, de online trainingsschema's van je atletiekclub, de buurt die samen maar op afstand zingt voor een jarig meisje … Overal duiken initiatieven op om gezinnen te ondersteunen in deze coronatijden. Wil jij zo'n initiatief in de bloemetjes zetten? Dat kan!
 
Bezorg ons de gegevens van een initiatief dat je kent. Op 15 mei, de Dag van het Gezin, zetten we 100 initiatieven letterlijk in de bloemetjes: zij krijgen van ons een mooie, duurzame plantenbak als beloning voor hun inzet.
  Nomineer een initiatief
Preteaching: dit wordt er van ouders verwacht
Het stond al langer op stapel: na de paasvakantie krijgen leerlingen nieuwe leerstof aangeboden volgens de methodes van ‘preteaching’. Voor de thuisblijvers betekent dit dat ze de belangrijkste leerstof op afstand al een eerste keer te zien krijgen.
 
Maar … Wat wordt er van ouders verwacht? Wat als dat afstandsleren niet altijd even makkelijk loopt? En hoe kan je structuur brengen in een schooldag thuis?
  Lees erover op Goedgezind.be
Advertentie
Ultraluxueuze assistentiewoningen hartje Antwerpen

 
Schelde 21 overstijgt alle zorgvastgoed. Gebouw en interieur zijn ontworpen door Vincent Van Duysen. De faciliteiten evenaren die van een vijfsterrenhotel.
De ruime appartementen hebben grote leefterrassen en ook de locatie aan de Schelde op Nieuw Zuid is uniek, met winkels, een park en voorzieningen op wandelafstand.
 
Een uitzonderlijke kans als investering of eigen bewoning. Lees meer!
Advertentie
NIEUW: de tassenhanger van Goedgemerkt

 
Bereid je goed voor op de zomer! Zorg dat de (sport)tassen van jouw kindje niet kwijt of verwisseld raken met de nieuwe Tassenhanger van Goedgemerkt. Deze duurzame tassenhanger, gepersonaliseerd met naam en bijvoorbeeld telefoonnummer bevestig je eenvoudig met het bijgeleverde kettinkje/ klipje. Kies uit een van de vele leuke designs!
 
Ontvang nu tijdelijk 20 % korting met code GG-BOND-0120 (geldig tot en met 15 mei 2020).
En er is nóg meer!
  • Wanneer de coronacrisis achter de rug is, kan je weer (tuin)feesten plannen. Dan mag een mooie feesttent niet ontbreken! Bestel nu alvast je partytent van TecTronic via de website van de Gezinsbond en ontvang 10 % spaarkorting.
     
  • Door de huidige maatregelen blijven we vooral thuis. Toch is het belangrijk om elke dag even naar buiten te gaan en wat vitamine D op te doen. Wil dat niet altijd lukken met je kinderen? Ben je zelf niet zo’n ‘buitenmens’? Probeer dan eens deze ideeën om het leuker te maken.
     
  • COVID-19 heeft een impact op diverse aspecten van je leven. In samenwerking met Universiteit Antwerpen wordt onderzocht of dit ook een invloed heeft op je kook- en eetgewoonten. Kook je tegenwoordig vaker zelf? Eet je gezonder? Laat het weten via deze anonieme bevraging.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.