Nieuwsbrief 
 
augustus 2020
Geniet van onvergetelijke familiemomenten + Hoe kies je een hobby voor je kind?
 

Kinderen hebben meer publieke én groene ruimte nodig
Buiten spelen en chillen is voor kinderen en jongeren erg belangrijk. Ze kunnen zich er uitleven en leren sociaal te zijn. Maar sinds we door de coronacrisis vaker gaan wandelen en fietsen, merken we ineens dat onze publieke ruimte op veel plaatsen tekortschiet voor onze kinderen.
 
De Gezinsbond pleit voor een kindnorm voor ruimte: een beleid dat de publieke ruimte zo inricht dat kinderen en jongeren die veilig en zelfstandig kunnen gebruiken.
Ouderschapsverlof voor Vlaams overheidspersoneel
Het staat nu eindelijk vast: binnenkort kan het Vlaams overheidspersoneel ook een tiende ouderschapsverlof opnemen. Dat gebeurde op vraag van de Gezinsbond.
 
De flexibele opname van het ouderschapsverlof per week voor wie voltijds werkt of per maand voor wie halftijds werkt, is voor Vlaams overheidspersoneel nog niet mogelijk. Hiervoor blijven we wél ijveren.
  Lees er meer over
Heb je binnenkort iets te vieren?
Bij Colmar is het elke dag feest!

Ga deze keer eens voor Scampi Diabolique, de topper van de maand, en een verfrissend drankenbuffet, dat altijd inbegrepen is. Of kies je liever een klassieker?

Blijf lekker jezelf en geniet samen met je bubbel van heerlijke momenten aan tafel. Als lid van de Gezinsbond spaar je 5 % korting met je lidkaart.
  Reserveer je tafel bij Colmar
Wandel, fiets, speur ... en win!
 
Trek er met je gezin op uit en doe mee aan de zomerzoektocht van Gezinssport Vlaanderen, de sportieve dienst van de Gezinsbond. Nog tot en met 30 september wandel en fiets je naar hartenlust langs een mooi uitgestippeld parcours in Sint-Truiden. Voor de kleinste speurneuzen is er een zoektocht op maat.
 
Goed gezocht? Dan maak je kans op een mooie prijs! Als lid van de Gezinsbond krijg je een voordeeltarief op je deelname.
  Doe mee aan de zomerzoektocht
Geniet van onvergetelijke familiemomenten
Als je kinderen zich amuseren, dan is het ook voor jou vakantie. Beleef met het hele gezin onvergetelijke momenten in de vakantiecentra van de Gezinsbond. De ideale kortbij-vakantie! Kies tussen een verblijf in het groene Limburg (vakantiecentrum De Bosberg) of aan de kust (Reigersnest).
 
Omdat je veiligheid voor ons voorop staat, hebben we uitvoerige maatregelen genomen. Zo ben je er zeker van dat jij en je gezin kunnen genieten van een zorgeloze vakantie!
  Boek je vakantie
Advertentie
Elke dag de luxe van een subliem zicht
Meerzicht is het laatste project op de groene Duinenwatersite met zicht op het prachtige Duinenwatermeer. De prestigieuze residentie kijkt vooraan uit op het meer en achteraan op een riante parktuin. De ruime villa-appartementen zijn afgewerkt met exclusieve materialen en grote leefterrassen.
 
Rust en luxe in hartje Knokke, op enkele minuten van het strand. Ontdek hier het aanbod.
En er is nóg meer!
  • Na een complete renovatie van het subtropische zwembad, het opknappen van de horecaplaza en het plaatsen van nieuwe accomodaties, staat Vakantiepark Hengelhoef klaar om jou en je gezin een onvergetelijk verblijf of daguitstap vol waterpret én 10 % spaarkorting te bezorgen.
     
  • Vanaf 1 september kunnen erkende mantelzorgers één maand voltijds of twee maanden deeltijds mantelzorgverlof opnemen, en dit per zorgbehoevende persoon. De Gezinsbond is blij met dit bijkomende verlof voor personen die werk en mantelzorg dagelijks combineren.
     
  • De zomer is een mooi moment om stil te staan bij de hobby’s en buitenschoolse activiteiten. Hoe kies je een goede hobby uit voor je kind? En hoe krijg je het allemaal georganiseerd? Want het moet leuk blijven. Voor je kind(eren) én voor jou! Lees erover op Goedgezind.be.
     
  • Kersverse ouders lezen het magazine ‘Brieven aan Jonge Ouders’ en ouders van tieners lezen ‘BOTsing’. Maar wat lezen grootouders? Het magazine ‘GROOTouders’! Het blad verschijnt driemaandelijks en is gratis voor grootouders die lid zijn van de Gezinsbond.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.