Nieuwsbrief 
 
april 2019
Hoe ga jij om met schermtijd? + Stel je vraag tijdens het kopstukkendebat
 

Kinderen tussen 6 en 10 jaar brengen heel wat tijd door voor een schermpje. Spelletjes, YouTube, films, muziek… Ze zijn vlot bereikbaar voor deze doelgroep. Maar hoe ga je als ouder om met deze schermtijd? Samen met Frederik Vanhuffel van Veilig Online duiken we onder in de online-leefwereld en zoeken we naar antwoorden en mogelijkheden.
 
Volg het gratis webinar ‘Schermtijd’ op maandag 29 april. Schrijf je nu in.
Knelpunten in het Groeipakket
 
Sinds dit jaar is de Vlaamse kinderbijslag omgevormd tot het Groeipakket. Voortaan krijgt elk kind vanaf de geboorte hetzelfde basisbedrag. Een stap vooruit voor de Gezinsbond, maar toch zijn er nog pijnpunten. Zo gaan éénkindgezinnen er niet op vooruit en worden gezinnen met kinderen in het oude én nieuwe systeem benadeeld.
 
Voor de verkiezingen van 26 mei heeft de Gezinsbond voorstellen opgesteld over kinderbijslagen. Hiermee zou de volgende Vlaamse regering de knelpunten kunnen aanpakken.
  Lees de voorstellen over kinderbijslagen
Stel je vraag tijdens het kopstukkendebat

 
Op dinsdag 14 mei organiseert de Gezinsbond samen met het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool een verkiezingsdebat met de kopstukken van de verschillende Vlaamse partijen. Minder dan 2 weken voor de verkiezingen vragen we toppolitici welke initiatieven zij willen nemen voor een meer gezinsvriendelijke samenleving.
 
Wil je deelnemen aan dit debat? Stel jouw vraag online of kom op 14 mei gratis naar het debat.
 
Ga met de hele familie naar Roodkapje, de musical
Het eeuwenoude sprookje over het meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke oma werd bewerkt tot een interactieve en humoristische voorstelling. Met een schitterend decor, prachtige kostuums en swingende meezingliedjes is Roodkapje dé familievoorstelling die je niet mag missen!
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting op je tickets.
 
Foto: Wim Lanser©
  Bestel nu je tickets
Heerlijk zwemmen, rodelen en wandelen in Oostenrijk
Adem de frisse berglucht in, geniet van de zon en verover de bergen in Oostenrijk, samen met het hele gezin. Een vakantie in Oostenrijk is er eentje die garant staat voor een heleboel plezier en afwisseling: van wandelen op een hoog touwenparcours tot rodelen, rafting of minigolf.
 
Een echte aanrader voor wie met de kinderen meer uit de zomervakantie wil halen! Als lid van de Gezinsbond ontvang je een gezinskorting van 30 euro vanaf het tweede kind.
  Ontdek het aanbod actieve vakanties
Een weekendje weg in de vakantiecentra van de Gezinsbond
Bijna het hele jaar door kan je in onze vakantiecentra 'Reigersnest' en 'De Bosberg' heerlijke weekendjes beleven. Lekker eten en drinken, aangepaste voorzieningen voor kinderen, prachtige omgevingen…
 
We staan klaar om jou en je familie te ontvangen. Wist je al dat je buiten de vakantieperiodes profiteert van scherpe tarieven in laagseizoensprijs?
  Boek nu je weekend
Advertentie
25 jaar zeker van uw huurinkomsten?
Beleg in een hotel en check in voor veilig rendement. Investeren in Designhotel Eilandje biedt verschillende voordelen:

- Hoge huurinkomsten met relatief bescheiden inbreng
- Liggend op toeristische toplocatie aan Eilandje, Antwerpen
- Minstens 25 jaar lang vaste huuropbrengsten
- Beheer en verhuur door ervaren beursgenoteerd exploitant
- Aankoop in volle eigendom
 
Advertentie
Alles voor jouw feest bij smartphoto.be
Smartphoto heeft een ruime keuze aan personaliseerbare fotoproducten, ideaal voor jouw communie- of lentefeest! Een toffe uitnodiging, trendy fotokaartjes om uit te delen of een origineel bedankje voor de gasten? Je vindt het allemaal bij smartphoto.
 
Bestel snel en geniet van 15% korting en gratis verzending op je bestelling met actiecode DBCOMENC. Laat je inspireren op www.smartphoto.be
En er is nóg meer!
  • Het Zwanenmeer is het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Enkel via de website van de Gezinsbond krijg je 15 % rechtstreekse korting op je tickets.
  • De Harlem Globetrotters, dat is familie-entertainment van de hoogste plank. Op 22 april brengen ze in Vorst Nationaal een show waarin technische basketbalelementen worden vermengd met een groot showgehalte en een dosis humor. Bestel je tickets met 20 % rechtstreekse korting.
  • Nog tot 7 april kan je op de Grootste Lentemarkt van België je zintuigen laten verwennen in de vele restaurants en food-trucks, of kookdemonstraties en andere animaties bijwonen. Download je gratis tickets voor het Voedingssalon via de website van de Gezinsbond.
  • Om gezinnen met kinderen een kindvriendelijke culturele ervaring te bieden, hebben heel wat musea doe-boekjes of ontdekkingstochten ingericht. Ook bibliotheken, theaters en concertzalen doen inspanningen. Heb jij een uitstap gemaakt waar jij en je (klein)kinderen zich welkom voelden? Deel je ervaring en/of foto op sociale media met de hashtag #welkomopcultuur.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.