Nieuwsbrief 
 
mei 2020
Jongeren over corona + Koop (weer) lokaal
 

Geef kinderen en jongeren een stem
Het Kinderrechtencommissariaat, de Kinderrechtencoalitie en het Kenniscentrum Kinderrechten bevragen 8- tot 17-jarigen in deze coronatijden over thuis, schoolwerk, contact met vrienden, hoe ze zich voelen, waar ze zich zorgen over maken en wat helpt in deze moeilijke periode.
 
Help kinderen en jongeren om de bevraging in te vullen.
Dat kan nog tot en met zondag 17 mei. #jongerenovercorona
 
Vul de bevraging in.
 
Beweeg mee met Familie Fit ... en win !
Blijven bewegen is de boodschap, ook in coronatijden. Familie Fit, de online beweegtool van Gezinssport Vlaanderen – de sportdienst van de Gezinsbond – helpt je om met het hele gezin te bewegen en te sporten: je krijgt beweegtips voor thuis, verdient hiervoor virtuele medailles en doet mee aan sportieve gezinsuitdagingen waarbij je kans maakt op een leuke prijs.
 
Schrijf je snel in en maak kans op een wandel-gps ter waarde van 200 euro.
  Maak je gratis Familie Fit-profiel aan
Jouw steun maakt het verschil
Iedereen begint zich stilaan op zijn manier aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. Ook de lokale handelaar, die zwaar getroffen werd door de coronacrisis. Steek de spaarhandelaars in jouw buurt een hart onder de riem en blijf hen meer dan ooit steunen.

Jouw aankopen maken het verschil en jij blijft je vertrouwde spaarkorting ontvangen.
  Ontdek de spaarhandelaars in je buurt
Resultaten tweede coronabevraging
 
De coronamaatregelen om het coronavirus in te dijken hebben een grote impact op het gezinsleven. Samen met onderzoeksexperts Indiville en Bpact organiseerde de Gezinsbond al tweemaal een grote bevraging hierover.
 
Verloopt de combinatie werk en gezin nog steeds moeilijk? Loopt het schoolwerk al wat vlotter? Wat is de impact op de onderlinge relatie? Hoe zit het met hobby’s? En slagen gezinnen erin contact te houden met de grootouders?
 
Speel het Gezinsbond-bordspel en ontdek al je voordelen
Heb je het Gezinsbond-bordspel al gespeeld? Dat vind je in het coronanummer van De Bond dat je onlangs hebt ontvangen. Beleef samen met je gezin een heleboel plezier en ontdek spelenderwijs welke ledenvoordelen je geniet bij onze grootste voordeelpartners. Of … Speel het spel samen met andere gezinnen!
 
Wil je op de hoogte blijven van al jouw voordelen? Schrijf je dan in op de maandelijkse voordelennieuwsbrief en ontvang alle voordelen en kortingen rechtstreeks in je mailbox.
Generatie Rookvrij blaast bellen in november
Rookvrij opgroeien is een recht van ieder kind. Ieder jaar zet Generatie Rookvrij haar boodschap met een bellenblaasactie kracht bij op 31 mei, de Werelddag zonder Tabak. Door de coronacrisis is de actie verzet naar de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.
 
Blaas jij net als wij liever bellen dan rook? Kruis dan 20 november alvast aan in je agenda.
  Meer weten over de actie
Advertentie
Puur vakantieplezier in eigen land!
Voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin waar ‘zorgeloos genieten’ centraal staat, is Vayamundo de onbetwiste topkeuze! Onze vakantieclubs zijn een ware funmagneet met waanzinnig veel troeven in huis om de vakantiedagen te vullen met onvergetelijke momenten. Beleef de leukste stad aan zee of zoek het avontuur op aan de oevers van de Ourthe. Aan jou de keuze.
 
We bezorgen je in alle veiligheid de heerlijkste vakantiekriebels. Geniet ervan, het is je gegund!
Advertentie
Zacht water, mild voor jou en het milieu
Het leidingwater in België behoort tot het kalkrijkste van Europa. Kalk zet zich vast in leidingen, tast huishoudtoestellen aan en leidt tot een hoger energieverbruik.
 
Een Aqua Service waterontharder maakt het water kalkvrij, waardoor je op langere termijn heel wat geld bespaart. Bovendien is zacht water ook gezonder voor je huid en je haar!
 
En er is nóg meer!
  • Hou je van muziek? Hou je van bewegen? Dan hou je van het Familie Fit-lied! Gezinssport Vlaanderen werkte hier samen met singer-songwriter Pieter Schrevens aan om je een hart onder de riem te steken én aan te zetten tot bewegen. Beluister het nummer op YouTube.
     
  • Wie mag wanneer naar school of naar de opvang? Veel ouders en kinderen kijken er al naar uit. De timing en het verloop op elke school en gemeente kunnen verschillen. Wat je er absoluut over moet weten? Lees erover op Goedgezind.be
     
  • De Gezinsbond vraagt, samen met bijna 180 experten en jeugdorganisaties, in een open brief meer aandacht en zorg voor kinderen en jongeren in de aanpak van de coronacrisis. Zij hebben immers geen rechtstreekse stem in het debat over de exitstrategie. Lees hier de brief.
     
  • Sociale media zijn voor veel mensen het belangrijkste kanaal voor nieuwsgaring geworden. Maar hoe vermijd je dat je terechtkomt in een filterbubbel van gelijkgezinden? We vroegen het aan Reinout Van Zandycke, specialist media en psychologie. Vind hier de tips.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.