Nieuwsbrief 
 
januari (2) 2020
Ken jij de impact van reclame op kinderen?
 

Tijd voor een kindnorm in reclame
Kinderen en jongeren komen vaak in aanraking met reclame via game apps, YouTube en het internet. Studies tonen aan dat ze zich hierdoor makkelijk laten beïnvloeden. Zowel in hun keuzes als in hun gedrag. Gezinsbond ijvert voor een wettelijk kader dat de regels bepaalt voor reclame gericht aan minderjarigen.
 
We vragen beleidsmakers en politici om beter rekening te houden met de belangen van kinderen en jongeren. Dat doen we aan de hand van een kindnorm, waarin we aangeven wat kinderen minimaal nodig hebben en maximaal aankunnen. Lees erover op Goedgezind.be.
Twee is meer dan één
Het is een veelgehoorde verzuchting van jonge ouders die een tweede kindje krijgen: hoe leg je zo’n kleine baby in de watten als er ook een peuter om aandacht roept? Of omgekeerd: hoe maak je tijd voor de oudste als de jongste nog zoveel verzorging nodig heeft?
 
Je kan jezelf niet in tweeën splitsen en dan begint het schuldgevoel te knagen. Kinderpsychologe An Coetsiers pleit voor meer mildheid: “Het mag gerust eens in het honderd lopen.”
  Lees erover op Goedgezind.be
Beleef Corteo, de nieuwste show van Cirque du soleil
 
De magische show ‘Corteo’ van Cirque du Soleil dompelt je onder in een theatrale wereld van plezier, komedie en spontaneïteit. Je beleeft een vrolijke parade die de passie van de acteur combineert met de elegantie en de kracht van de acrobaat.
 
Bestel je tickets voor de Lotto Arena via de website van de Gezinsbond. Als lid ontvang je 5 euro spaarkorting per ticket.
 
Praten met tieners over seksualiteit

 
Jongeren ontdekken seks deels online. Maar hoe hou je daar als ouder voeling mee en hoe praat je erover met je tienerkind? In de voorstelling ‘Achter de schermen’ vormen humoristische sketches de aanleiding om ideeën uit te wisselen: de acteurs reiken tips aan, maar vragen ook aan jou hoe je bepaalde situaties zou aanpakken.
 
‘Achter de schermen’ is een productie van Theater O’Kontreir met Frank Van Erum (Renzo uit ‘Thuis’) en Michèle Even.
  Ontdek de voorstelling
Waar ga jij dit jaar op vakantie?

 
Als lid van de Gezinsbond krijg je kortingsvoordelen bij Landal GreenParks, Pharos Reizen, Sunparks én op Center Parcs als je je vakantie boekt via Gezinsvakantie-Familiatours.
 
Of beleef onvergetelijke momenten met de hele familie in de vakantiecentra van de Gezinsbond, de ideale kortbij-vakantie. Kies tussen een verblijf in het groene Limburg (De Bosberg) of aan de kust (Reigersnest).
  Bekijk nu het aanbod
Advertentie
Nieuw Zuid, Antwerpen: al 80% van groenpaleis verkocht
Palazzo Verde is het eerste Belgische ontwerp van eco-architect Stefano Boeri. Negen maanden na de lancering zijn al 53 van de 67 appartementen verkocht. Het vele groen is ongetwijfeld de grote troef. Het complex integreert 86 bomen, 1.000 struiken, 1.200 planten en zuivert 5 ton CO2 per jaar. Daarnaast genieten de bewoners van 3 daktuinen, grote terrassen en 12 hectare groen op de site.
 
En er is nóg meer!
  • Van ‘La La Land’ over ‘Footloose’ tot ‘Titanic’: de grootste hits uit de bekendste musicalfilms passeren de revue tijdens de derde editie van The Best Of Musicals in Capitole Gent. Geniet van 15 % rechtstreekse korting op tickets besteld via de website van de Gezinsbond.
     
  • Heb jij al plannen voor Valentijn? Verwen jezelf en je geliefde met een etentje bij Colmar: lekker, gezellig én voordelig. Je ontvangt 5 % spaarkorting op je lidkaart.
     
  • Zet je zorgen aan de kant en ga op avontuur met het niet-te-stuiten weesmeisje Annie. Koop je tickets voor de ontroerende musical Annie met 15 % rechtstreekse korting via de website van de Gezinsbond.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.