Nieuwsbrief 
 
augustus (2) 2019
Ken jij het verschil tussen de schoolbonus en de schooltoeslag?

Ondersteuning voor ouders met schoolgaande kinderen
Bij de invoering van het Groeipakket in 2019 veranderde er een en ander aan de financiële tegemoetkomingen van de overheid aan ouders met kinderen. Zo is er nu sprake van een schoolbonus en een schooltoeslag.
 
De schoolbonus wordt in augustus automatisch toegekend door de uitbetaler van het Groeipakket. De schooltoeslag komt bovenop de schoolbonus (en de kleutertoeslag) als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Meer weten? Lees erover op Goedgezind.be
"De onzekerheid van mijn tienerdochters is herkenbaar"

Foto: © Kristof Ghyselinck
De tienerjaren van bekende mama Kristel Verbeke waren behoorlijk pittig. Hoe heeft dat haar eigen moederschap beïnvloed?

We laten de voormalige ‘zwarte van K3’ graag aan het woord over haar tienerdochters Nanou (14) en Lily (12), en over het belang van goede gesprekken. Met een paar persoonlijke tips voor ouders met tieners!
  Lees het interview met Kristel Verbeke
Verken een wereld vol wonderen
 
Er is een plek waar je de wereld om je heen even vergeet. Waar je het ene moment zweeft tussen trollen en elfjes en het andere moment ten strijde trekt tegen een draak. Waar je met de hele familie afdwaalt in geheime gangen en magische vertrekken…
 
Waar? In de Efteling! Waar zowel de allerkleinsten als de grootste waaghalzen de mooiste momenten beleven! Als lid van de Gezinsbond kan je naar de Efteling met 6 euro korting per ticket.
 
Gratis magazine voor GROOTouders

Foto: © Kristof Ghyselinck
Ken je 'GROOTouders' al? Op 20 september verschijnt het tweede nummer van dit Gezinsbondmagazine, speciaal voor GROOTouders met een GROOT hart voor hun kleinkinderen.
 
Het magazine verschijnt driemaandelijks en een abonnement erop is gratis voor GROOTouders die lid zijn van de Gezinsbond. Schrijf je je ook in op de GROOTouders-nieuwsbrief? Dan ontvang je tussen de nummers door nog meer interessante weetjes en boeiende verhalen!
  Vraag snel het gratis magazine aan
Gezellig griezelen tijdens de herfstvakantie

 
Tijdens de herfstvakantie worden de vakantiecentra van de Gezinsbond ingenomen door oma's, opa's, mama's, papa's en hun kleine spookjes. Beleef mooie momenten met je (klein)kinderen tijdens de gezelligste griezelvakantie!

Verblijf aan scherpe prijzen in gezinskamers en smul van lekkere maaltijden op kindvriendelijke tijdstippen. De glimlach op het gezicht van je (klein)kind? Die maakt de vakantie helemaal compleet!
  Boek nu je verblijf
Advertentie
Back to school met 10 % korting bij Brantano !
Bereid je mini-me voor op het nieuwe schooljaar met -10 % op de kidscollectie bij Brantano. Hebben de kids nog helemaal geen zin in school? Gooi bij het shoppen dan wat Plopsa-tickets in je winkelmandje. Per aankoopschijf van 25 euro geniet je van kortingen .tot 57 % op de parken in België!
 
Beide acties lopen van 12 augustus t.e.m. 8 september bij Brantano, brantano market of op brantano.be.
 
Advertentie
Wonen aan meer en binnentuin, Knokke
Luxeappartementen op maat
Duinenwaterhof is een exclusief project met een unieke ligging vlakbij het Duinenwatermeer en het nieuwe golfterrein. Alle appartementen hebben riante leefterrassen met zicht op de prachtig aangelegde parktuin, sommige hebben ook lateraal meerzicht.
 
Een droom om te wonen, vlakbij het centrum van Knokke. Kies nu nog uit een grote variatie aan woningen.
 
En er is nóg meer!
 • Een bezoek aan Rome is een tocht doorheen een van de meest spraakmakende stukken geschiedenis. Geniet tijdens de herfstvakantie samen met je kinderen van een volledig georganiseerde groepsreis naar deze historische stad. Als lid van de Gezinsbond krijg je 30 euro extra gezinskorting vanaf het tweede kind.
   
 • De voordelen van een Kewlox-meubel? Je geniet van een tijdloos ontwerp van Belgische makelij zonder lijm, spijkers of schroeven, eenvoudig maar robuust en volledig gepersonaliseerd. Een extra voordeel voor jou als lid van de Gezinsbond: je ontvangt 5 % spaarkorting op je aankoop.
   
 • Tijdens de AG memorial Van Damme op vrijdag 6 september zorgen onze nationale helden - waaronder Nafi Thiam, de huidige kampioene in de zevenkamp - voor een kolkend Koning Boudewijnstadion. Leden krijgen 6 euro rechtstreekse korting en 6,50 euro spaarkorting.
   
 • Dit najaar organiseert de Gezinsbond in negen culturele centra Verre van Weg, een voorstelling over liefde en gemis. Geïnspireerd door de troost van muziek, maakte zangeres Mira dit concert voor de Gezinsbond. Een muzikale uiting aan de liefde voor wie er niet meer is. Vooraf brengt Caroline Meerschaert met een verhalencollage de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld. Als lid van de Gezinsbond ontvang je 2 euro spaarkorting op je toegangsticket.
   
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.