Nieuwsbrief 
 
april (4) 2020
Krijg je straks coronaverlof? + Ontdek onze tips voor Moederdag
 

Hoe ervaar je de coronacrisis?
Bij het begin van de coronacrisis vroegen we, samen met onderzoeksexperten Indiville en Bpact, hoe je de coronamaatregelen ervaart. Een maand later doen we dat nog eens. Lukt het met de combinatie van werk en gezin? Hoe loopt het schoolwerk van de kinderen? Hou je contact met de grootouders?
 
Als je al had deelgenomen aan de eerste bevraging, dan kan je dat nu nog eens doen. Want misschien ben je nu een paar ervaringen rijker die je graag wil delen. 
 
Coronaverlof op komst
Goed nieuws: onze petitie heeft effect! Minister van Werk Muylle lanceerde vorige donderdag een voorstel waarbij het ouderschapsverlof tijdelijk vanaf 1 mei tot 30 juni zal worden uitgebreid met een deeltijds coronaverlof voor ouders met kinderen jonger dan twaalf of met zorgbehoevende kinderen tot 21 jaar.
 
De Gezinsbond vraagt om ook voor pleegouders en zelfstandigen een oplossing te zoeken. Zij vallen bij dit voorstel immers uit de boot. We vragen een snelle invoering want de nood is hoog!
  Lees erover op Goedgezind.be
Speel het exclusieve Gezinsbond-bordspel
Deze week valt het nieuwe nummer van De Bond in de bus, met daarin een leuk en exclusief Gezinsbond-bordspel.

Een nieuwe manier om tijd te maken voor je gezin! Beleef samen een heleboel plezier en ontdek spelenderwijs welke ledenvoordelen je geniet bij onze grootste voordeelpartners.
 
Veel spe(e)lplezier en … Hou je brievenbus in de gaten!
  Ontdek hoe het spel gaat
Zoek nu je geschenkjes voor Moederdag uit
 
Op 10 mei is het weer zover: dan vieren we alle mama’s! Hoewel natuurlijk élke dag een goede dag is om mama te vieren. Zodra we weer uit ons kot mogen komen én de maatregelen dat toelaten, volgen de welverdiende knuffels en zoenen aan alle mama’s. Voorlopig kan je alvast een liefdevol geschenkje uitkiezen.
 
Ben je nog op zoek naar een passende verrassing? Als lid van de Gezinsbond doe je ook tijdens deze crisis je voordeel.
 
Aan de slag voor mama: knutseltips en receptideetjes
Moederdag komt eraan en dit jaar zal het er nét iets anders uitzien dan verwacht of gehoopt. Maar voor alle attente papa’s of meemoeders die graag iets in elkaar willen knutselen met de kinderen, hebben wij leuke ideetjes verzameld.
 
Van kleurige knutselwerkjes en mooie moederdagkaartjes tot smakelijke snacks. Stuk voor stuk zelfgemaakte geschenkjes die het hart van elke mama doen smelten!
  Bekijk alle tips
En er is nóg meer!
  • De Gezinsbond biedt samen met het VCOK en EXPOO gratis webinars rond mild opvoeden aan. Volg alle online lezingen of alleen de sessies die je interesseren. En dat allemaal vanuit je luie zetel! Want mild opvoeden is ook mild zijn voor jezelf.
     
  • Een verjaardag vieren tijdens de lockdown? Dat kan gerust mét toeters en bellen! Met deze tips maak je er ongetwijfeld een spetterend verjaardagsfeest van, dat de jarige niet snel zal vergeten. En bekijk het ook aan de positieve kant: een verjaardag met minder afwas!
     
  • Door het coronavirus gedwongen thuisblijven, is voor tieners al moeilijk. Als ze daardoor ook nog eens hun lief niet mogen zien, vergaat hun wereld pas echt. Hoe reageer je daarop en hoe kun je je tiener met een lief helpen? Lees erover op Goedgezind.be
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.