Nieuwsbrief 
 
mei (4) 2018
Heerlijk genieten met het hele gezin: kortingen op uitstapjes

Zin om iets leuks te doen? Met de Gezinsbond is er voor iedereen wel iets te beleven, ook in jouw buurt: kinderspelen, boerderijbezoeken, knutselworkshops… Onze vrijwilligers stellen een boeiend programma samen op maat van jouw gezin. Ontdek wat er te beleven valt in jouw buurt.
 
Met de voordelen die je geniet als lid maak je van elke vrije dag een topmoment voor heel je gezin!
7 tips om te wandelen met kleuters
Is gaan wandelen met je kleuter voor jou ook soms een hele uitdaging? Zit je met de handen in je haar wanneer na enkele honderden meters al "Ik ben moe! Dit is saai!" klinkt, terwijl jij hopeloos je best doet om je kleuter te entertainen?
 
Wij geven je enkele tips om jullie - letterlijk - op weg te helpen. Zo krijgen zowel jij als je kleuter voldoende beweging en kan je genieten van de buitenlucht met het hele gezin.
  Lees erover op GoedGezind.be
Actieve strand- en zeevakantie voor eenoudergezinnen
Je hoeft niet ver te reizen om te genieten van een welverdiende vakantie. Gezinssport Vlaanderen, de sportieve dienst van de Gezinsbond, biedt je een onvergetelijk piratenavontuur! Scheep samen met je kinderen en andere alleenstaande mama's en papa's in voor een midweek (8 tot 13 juli) boordevol sport, spel en heel veel (piraten)plezier aan zee.
 
Op het programma staan onder meer piratenspelen, een zoektocht naar de schat van Piraat Jack en strandspelen. 
  Boek je vakantie
Voor het eerst oma of opa?
De band tussen grootouders en kleinkinderen is heel bijzonder. Vooral met het eerste kleinkind. Met de steun van Kind en Gezin, vroeg de Gezinsbond aan grootouders hoe ze de geboorte van hun eerste kleinkind ervaren hebben.
 
Wat voor grootouders zijn ze? Oppassers of net niet? Maakten ze hier op voorhand afspraken over? Gebruiken ze nog spullen van toen hun kinderen klein waren? Lees de antwoorden op deze vragen in onze digitale publicatie 'Focus op jonge grootouders: ervaringen over de eerste keer'.
  Lees 'Focus op jonge grootouders'
Nieuw: spaarkorting bij DIVA, het Antwerpse diamantmuseum
Ontdek DIVA - het gloednieuwe Antwerpse diamantmuseum - en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA neemt je mee op een wonderlijke reis door het Antwerpse diamantverhaal.

Als lid van de Gezinsbond bezoek je 'DIVA, a Brilliant Story'
met 15 % spaarkorting.


Foto: Dominique Provost©
  Meer weten over DIVA
Advertentie
De ultieme assistentiewoning aan zee
Wilt u zorgeloos genieten van uw pensioen? En denkt u daarbij aan een tweede leven aan zee? Dan is Beukenhof uw ideale thuis: hypermoderne assistentiewoningen, een à la carte-restaurant en een wellness met binnenzwembad. Gelegen in een privé-park, in Oostduinkerke-dorp, vlakbij Golf Ter Hille en de zee. Exclusief zorgvastgoed, inclusief verhuurdienst: Beukenhof is de perfecte investering.
 
Advertentie
Bijzondere verblijven in Wallonië

Foto: P. Schijns-Sofam©
Er zijn bestemmingen waar je naar kan blijven terugkeren en er telkens iets anders ontdekken of beleven. Er zijn ook plaatsen waar je telkens opnieuw heen gaat omdat je weet hoe fijn het er is. Wallonië combineert beide aspecten!
 
Een verblijf in Wallonië is meer dan bijzonder. Wat denk je van een overnachting in een sprookjesachtige boomhut, een loft in een oude molen of een 17de-eeuwse kapel? Laat je dromen werkelijkheid worden in Wallonië.
 
En er is nóg meer!
  • Snelle beslissers ontvangen een waardebon van 25 euro bij boeking van een begeleide groepsreis met vertrekdatum tussen 1 september en 30 november '18. Een cadeautje van Gezinsvakantie-Familiatours, geldig op boekingen geplaatst vóór 30 juni '18.
  • In het Jules Destrooper Bezoekerscentrum wandel je doorheen de geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen en proef je van de heerlijke specialiteiten. Als lid van de Gezinsbond wordt dit koekjesverhaal je voorgeschoteld met 1 euro spaarkorting.
  • Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op één van de 10 dvd's van 'Wonder', een hartverwarmende film met Julia Roberts en Owen Wilson. Haal jij hem binnenkort in huis? Houd onze wedstrijdpagina goed in het oog en mis geen enkele wedstrijd!