Nieuwsbrief 
 
oktober 2018
Kom naar het tofste familiefeest van het jaar
 

Heb je het programma al gezien van 'De Grote Familiedag' op zondag 21 oktober 2018?
 
In de Gezinsbond- en Ketnet-animatiezone ontmoet je Kaatje en de KetnetBand, ga je op de foto met de Smurfen of met Suske en Wiske, sport je in het Beweegdorp, zie je een ballonkunstenaar aan het werk, luister je naar spannende verhalen of verander je in een Superheld!
 
Ga met een flinke korting naar Kinepolis, het Atomium, Mini-Europa of het Planetarium.
Bestel je combi-tickets? Dan geniet je van grotere kortingen op deze leuke activiteiten.
 
Deze spullen kan je perfect tweedehands kopen
Iets tweedehands kopen: ideaal voor spullen die je maar voor een korte periode gebruikt! Bovendien is het duurzamer én een pak voordeliger voor je portemonnee.
 
Dat je heel wat spullen perfect tweedehands kunt kopen voor je baby, wist je misschien al. Maar ook wanneer je kinderen al wat ouder zijn, is tweedehands kopen nog altijd een goede manier om geld te besparen.
  Lees erover op GoedGezind.be
Een betere kinderbijslag voor alle gezinnen
Op 1 januari 2019 start de nieuwe Vlaamse kinderbijslag. Bij deze hervorming heeft de Gezinsbond geijverd voor een betere kinderbijslag voor alle gezinnen in Vlaanderen. Een aantal van onze eisen zijn ingewilligd: de kinderbijslag als recht van het kind, de 'kind in armoede'-toeslag en de maximaal verworven rechten voor gezinnen met twee of meer kinderen.
 
Verder lobbywerk voor een aantal knelpunten blijft noodzakelijk. De Gezinsbond blijft zich inzetten voor een verbetering van de kinderbijslag voor alle gezinnen.
 
Leer spelend blind typen
Met TypeTopia leert je kind spelenderwijs blind typen in een online avontuur. Met uitdagende oefeningen en typegames kan je kind stap voor stap het klavier professioneel blind bedienen. Je kan de oefeningen eender waar en wanneer opstarten!
 
Doe samen met je kind de gratis proefles en ervaar hoe leuk het is. Nadien beantwoord je de wedstrijdvraag op de Gezinsbond-website en maak je kans op een gratis cursus. Als lid van de Gezinsbond krijg je 20 euro rechtstreekse korting én 20 euro spaarkorting op de typecursus.
  Probeer de gratis proefles
Ontdek het vormingsaanbod van AFYA
De zomer zit erop, de kampen zijn gedaan maar AFYA – de jeugddienst van de Gezinsbond – zit niet stil! Dit najaar staan verschillende vormingen gepland voor +15-jarigen.
 
Je kan je nog t.e.m. 8 oktober inschrijven voor het vormingsweekend van 12-14 oktober (Aalst). Verder zijn er twee vormingsdagen rond lasergames gepland: op 28 oktober in Herent en op 29 oktober in Deinze. Weldra worden méér vormingsdagen bekendgemaakt. Schrijf je tijdig in!
  Bekijk de vormingsmomenten
Leesplezier voor tuin- en bloemenliefhebbers
Het aanbod magazines met spaarkorting voor leden van de Gezinsbond werd uitgebreid. Voortaan ontvang je ook 10 % spaarkorting op een abonnement voor
  • Fence Tuinmagazine, over tuinonderhoud, de aanleg van dakterrassen en balkontuintjes, het biologische telen van groenten, fruit, kruiden en bloemen…
  • Chic Gardens, hét magazine voor outdoor living, tuinarchitectuur en trendsettend tuinmeubilair
  • Fleur Creatief met creatieve bloemenideeën. Onmisbaar voor elke bloemschikker!
  Bestel nu je abonnement
Advertentie
Ecopower pellets: groene warmte voor thuis
Energiecoöperatie Ecopower produceert naast groene stroom ook groene warmte: duurzame houtpellets voor de pelletkachel of -ketel. De pellets worden in Limburg geproduceerd met lokaal hout en recht uit de fabriek thuis geleverd. Het ENplus A1-label garandeert kwaliteit en rendement. Ecopower-pellets zijn goed voor jou, voor je portemonnee én voor het milieu.
 
Advertentie
MAM Perfect: aanbevolen door medische experts

 
Ontworpen om het risico op een verkeerde tandstand te reduceren. Klinisch bewezen: ondersteunt een gezonde ontwikkeling van de tanden en de kaak. Extra dunne en zachte zuighals. Beschikbaar met MAM SkinSoft™ Silicone – voor een gemakkelijke acceptatie. 94 % van de baby´s accepteert de speen instinctief. Komt in een praktische sterilisatiebox.
 
En er is nóg meer!
  • Kom op 7 oktober naar de BELvue Museum Family Day en ontdek samen met je gezin België en zijn geschiedenis. Als lid van de Gezinsbond krijg je 1 euro spaarkorting op je ticket. Voor elk kind is er een cadeautje en je ticket geeft recht op een pannenkoek, ijsje of chocolademelk!
  • De verjaardag van oma, het jaarlijkse familieweekend of, gewoon, om eens eropuit te zijn… Elke familie voelt zich thuis in de vakantiecentra van de Gezinsbond. De faciliteiten op gezins- en kindermaat zorgen voor onvergetelijke vakantiemomenten!
  • Ga voordelig naar de bioscoop: koop je bioscoopcheques met spaarkorting voor Kinepolis en verschillende regionale bioscopen in je plaatselijk verkooppunt van de Gezinsbond. De cheques ruil je aan de kassa van de bioscoop in voor een filmticket naar keuze. Bestel je liever online? Op gezinsbond.be/vouchers koop je Kinepolis-cheques in enkele klikken!