Nieuwsbrief 
 
oktober (2) 2018
Speciaal voor leden: tal van leuke kortingen + De Grote Familiedag
 

VeiligOnline.be heeft je stem nodig!

De Gezinsbond heeft onlangs met VeiligOnline.be een award gewonnen als
'Beste Mediawijs Educatief Project'. Veilig Online biedt ouders info en advies
om hen te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen.
 
Ondertussen zijn we ook genomineerd voor de '#SaferInternet4EU Awards'.
Help je ons om ook deze Europese prijs te winnen? Daarvoor hebben we je stem nodig.
Stemmen kan via
BetterInternetForKids.eu. Je vindt ons project op deze pagina als
'Safely Online'. Stemmen doe je door op het duimpje te klikken. Alvast dank voor je steun!
Feest mee met de Gezinsbond en Ketnet
Zondag 21 oktober wordt een topdag voor gezinnen! En in het bijzonder voor grootouders en hun kleinkinderen. De Gezinsbond heet je samen met Ketnet welkom op De Grote Familiedag!
 
Heel wat trekpleisters aan de Heizel zetten hun deuren open aan een toptarief. In de Gezinsbond- en Ketnet-animatiezone kan je terecht voor optredens, meet & greets, sprinkastelen, sportieve activiteiten, workshops en bezoeken aan o.a. Mini-Europe, het Atomium en Brussel.
  Ontdek het uitgebreide programma
Wat gezinnen willen: veiliger verkeer op kindermaat
Gemeenten kunnen gezinnen op heel wat vlakken ondersteunen: een gezonde leefomgeving creëren, zorgen voor veilig verkeer, het sociaal leven ondersteunen... Om te weten wat gezinnen zelf het belangrijkste vinden, stelde de Gezinsbond een bevraging op. Die werd ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders.
 
En wat blijkt? Het merendeel van de gezinnen wil dat gemeenten van veilig verkeer op kindermaat hun topprioriteit maken.
 
Met spaarkorting naar de Boekenbeurs
Romans, strips, kinderboeken, thrillers, e-boeken, kunstboeken, doe-het-zelf... Je vindt het allemaal tussen 28 oktober en 11 november op de Boekenbeurs in Antwerp Expo.
 
Maak een praatje met je favoriete schrijver of laat je verrassen door leuke activiteiten, live radio-opnames, mini-optredens, voorleessessies of workshops. Boekenliefhebbers bestellen hun ticket met 10 % spaarkorting via de website van de Gezinsbond.
  Reserveer nu je ticket met 10 % spaarkorting
Een wervelende jeugdskiweek
Heb je kinderen tussen 8 en 18 jaar die verzot zijn op bergen, sneeuw en een flinke portie winterpret? Laat ze dan met hun vrienden de sneeuw induiken terwijl jij even geniet van wat stilte in huis.
 
Of je kroost nu kiest voor skiën of snowboarden, dat het een topweek wordt met Gezinssport Vlaanderen staat nu al vast. Bovendien geniet je als lid van 30 euro extra gezinskorting vanaf het tweede kind en volgende kinderen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Bestel nu winterpret voor je kinderen
Tijdelijk 5 % spaarkorting op je Thomas Cook-vakantie
Gezinsbond-leden genieten van een flinke korting op het aanbod van Thomas Cook-vakanties!

Boek je Thomas Cook winter- of zomervakantie bij Gezinsvakantie-Familiatours vóór 31 januari '19 en ontvang 5 % spaarkorting i.p.v. de gebruikelijke 3 %.
 
Zo heb je je lidgeld al gauw terugverdiend!
  Boek je winter- of zomervakantie
Advertentie
Ecopower pellets: groene warmte voor thuis
Energiecoöperatie Ecopower produceert naast groene stroom ook groene warmte: duurzame houtpellets voor de pelletkachel of -ketel. De pellets worden in Limburg geproduceerd met lokaal hout en recht uit de fabriek thuis geleverd. Het ENplus A1-label garandeert kwaliteit en rendement. Ecopower-pellets zijn goed voor jou, voor je portemonnee én voor het milieu.
 
Advertentie
Krijg € 20 cadeau voor je kind via Yongo!


Als lid van de Gezinsbond krijg je € 20 cadeau voor je kind, als je begint te sparen (tak 21) of beleggen (tak 23) met Yongo van AG Insurance.

Extra troef: met Yongo wordt sparen veel leuker voor kinderen! Via een coole app sparen ze voor hun favoriete cadeaus samen met familie en vrienden. Bezoek de stand van Yongo op de gezinsdag op 21 oktober.
En er is nóg meer!
  • Beleef op 21 oktober het KIDconcert (6+) 'Pocahontas' in muziekcentrum De Bijloke. Een familievoorstelling over de onmogelijke liefde tussen Pocahontas en de Engelse avonturier John Smith, met muziek van Antonin Dvorák. Als lid krijg je 20 % spaarkorting op je tickets.
  • De hele maand oktober ontvang je bij de Vlaamse Oliecentrale/Comfort Energy 40 euro spaarkorting per 1.000 liter stookolie (i.p.v. de gebruikelijke 30 euro), en dit bij een bestelling vanaf 1.000 liter. Check snel je voorraad en plaats je bestelling ten laatste op 31 oktober.
  • Maak je graag kans op 500 liter gratis Premium Stookolie dankzij Vlaamse Oliecentrale/Comfort Energy? Doe dan voor 15 oktober mee aan onze wedstrijd.
  • De Gezinsbond organiseert diverse activiteiten in je buurt. Hiervoor zijn we steeds op zoek naar freelance begeleiders, specifiek voor de thema's '(B)eetje bij beetje leren proeven' (over proeven en het tafelgebeuren) en 'Het nieuwe erfrecht' (over vermogensverdeling). Bekijk de vacatures.