Nieuwsbrief 
 
april 2020
Ouders verdienen hulp bij combinatie thuiswerk en zorg voor kinderen
 

Gezinsbond vraagt tijdelijk verlofstelsel voor thuiswerkende ouders
Almaar meer ouders hebben het in deze coronatijden bijzonder moeilijk om (thuis)werk te combineren met de zorg voor hun kinderen. De Gezinsbond en La Ligue des familles willen dringend een tijdelijk (eventueel deeltijds) verlofstelsel voor ouders met kinderen onder de 12 jaar of kinderen met een bijzondere zorgbehoefte.
 
Door de verlenging van de coronamaatregelen tot minstens 19 april zal de situatie in veel gezinnen onhoudbaar worden. We vragen minister van Werk Nathalie Muylle met aandrang om tot actie over te gaan. Steun onze oproep en onderteken de petitie.
 
Zes tips om dat weekendgevoel aan te wakkeren
Niet naar de sportclub, geen muziekles, niet gaan winkelen, geen verjaardagsfeestjes en geen scouts op zondag. Zo lijkt het weekend momenteel wel héél erg op een gewone weekdag. Maar ook in corona-quarantaine valt er genoeg te beleven!
 
Neem de kans om zaken uit te proberen die je anders niet zou doen met je gezin. Zelfs met slechts een beetje creativiteit doorbreek je al makkelijk de sleur en wakker je dat weekendgevoel weer snel aan!
  Lees erover op Goedgezind.be
Geniet nu van online korting bij Brantano
 
Shop nu online via brantano.be, gebruik promocode BRANTANO2020 en ontvang nog tot 19 april maar liefst 12,50 euro korting per aankoopschijf van 50 euro.

Deze korting krijg je nu al dankzij de 'Oude Schoenen & Kleding Actie' van Brantano. Omdat je gezondheid voorgaat, vindt de inzamelactie pas later plaats.
 
De Gezinsbond-spaarkorting kan niet via de website worden verrekend maar – niet getreurd – zodra je favoriete Brantano-winkel weer open is, ga je erheen met de leveringsbon van je online bestelling en wordt je 5 % spaarkorting op je lidkaart geplaatst.
 
Opiniestuk: nemen ouders de rol van leerkracht over?
Als scholen na de paasvakantie niet heropenen door de coronamaatregelen, zal er nieuwe leerstof aangeleerd worden. Dat zei minister Ben Weyts na overleg met het onderwijsveld. De Gezinsbond vindt dit niet vanzelfsprekend.
 
Het siert de scholen dat ze hun leerlingen niet aan hun lot willen overlaten en leerachterstand willen vermijden. Maar de combinatie thuiswerk en de zorg voor jonge kinderen is voor veel ouders (nu al) een onhaalbare situatie.
  Lees het opiniestuk
En er is nóg meer!
  • De doorsnee ouders worden gigantisch gelukkig van tieners die hun kamer opruimen en een handje helpen in het huishouden, maar de doorsnee tieners doen dat zelden spontaan.  Tieners en opruimen … Hoe krijg je ze zover? Lees erover op Goedgezind.be.
     
  • Blijven bewegen is de boodschap, ook in tijden van corona! Familie Fit, de online tool van Gezinssport Vlaanderen, helpt je om met het hele gezin te bewegen en te sporten: je krijgt beweegtips voor thuis en verdient hiervoor virtuele medailles. Maak je gratis Familie Fit-profiel aan.
     
  • Het nieuwe nummer van ons magazine voor GROOTouders viel vorige maand in de bus. Met verhalen van grootouders die genieten van de tijd met hun kleinkinderen. Een paar weken geleden leek dit zo normaal. Vandaag ziet de wereld er helemaal anders uit. Hoe stellen onze geïnterviewde GROOTouders het vandaag?
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.