Nieuwsbrief 
 
april (2) 2020
Samen sterk: zo blijven we verbonden
 

Afscheid nemen tijdens de coronacrisis
Nu we niet samen kunnen zijn, beseffen we hoe hard we mekaar nodig hebben. Zeker wanneer iemand komt te overlijden, willen we er zijn voor elkaar. Maar dat kan nu niet. Afscheid nemen verloopt door de coronacrisis in zeer intieme kring en dan nog moeten familieleden afstand houden van elkaar.
 
Hoe kan je dan met dit verlies omgaan? De Gezinsbond vroeg het aan ritueelbegeleider Caroline Meerschaert en rouwcoach Gerda Devos. Lees hier hun tips.
 
Resultaten enquête: impact van het coronavirus op gezinnen
De maatregelen om het coronavirus in te dijken hebben een grote impact op het gezinsleven. In samenwerking met onderzoeksexperts Indiville en Bpact vroeg de Gezinsbond aan gezinnen hoe ze de coronacrisis beleven.
 
Wat is de impact op gezinsrelaties, hoe houden ze contact met grootouders, hoe zit het met de combinatie werk en gezin en loopt het vlot met het schoolwerk?
  Bekijk de resultaten
Tip voor moederdag
 
Naast Pasen zal ook Moederdag dit jaar misschien anders worden gevierd. Wellicht is een fysieke knuffel niet mogelijk. Maar een geschenkje, verpakt in virtuele knuffels en zoenen? Dat kan altijd! Wees origineel en maak mama blij met een prachtig IWAS-product: glazen, theelichthouders, geurkaarsen... Stuk voor stuk 100 % geüpcycled, ontworpen én handgemaakt met het hart.
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting op de aankopen in de IWAS-webshop.
 
Zwanger en bevallen tijdens de coronacrisis
Wie momenteel zwanger is of pas is bevallen, zit met heel wat vragen en twijfels. Dat merken we ook op de redactie van ons tijdschrift ‘Brieven aan Jonge Ouders’. Zorgeloos van je zwangerschap en kraamtijd genieten was vroeger al een hele uitdaging. Sinds de coronacrisis is het een bijna onmogelijke opdracht. En wat met bevallen tijdens de coronacrisis?
 
We skypeten met vroedvrouw Joke Muyldermans en delen graag haar geruststellende woorden met jullie.
  Een antwoord op al je vragen
Altijd toegang tot goede zorg
Zorg hoort makkelijk toegankelijk te zijn. Het liefst zonder financiële drempels. Daarom ijvert de Gezinsbond voor gratis eerstelijnszorg voor alle kinderen t.e.m. 18 jaar en dit zowel bij lichamelijke als mentale problemen
 
Voor volwassenen met fysieke of mentale klachten vragen we een verplichte toepassing van de derdebetalersregeling bij alle zorgverleners in de eerste lijn. Zo valt de financiële drempel voor zorg niet helemaal weg, maar wordt ze gevoelig verlaagd.
  Lees onze standpunten
Advertentie
Zacht water, mild voor jou en het milieu

 
Het leidingwater in België behoort tot het kalkrijkste van Europa. Kalk zet zich vast in leidingen, tast huishoudtoestellen aan en leidt tot een hoger energieverbruik.
 
Een Aqua Service waterontharder maakt het water kalkvrij, waardoor je op langere termijn heel wat geld bespaart. Bovendien is zacht water ook gezonder voor je huid en je haar!
 
En er is nóg meer!
  • Wist je dat de lente een ideale periode is voor de aankoop van stookolie? Sla nu al je voorraad voor het najaar in. Dan profiteer je van een lage aankoopprijs én minimum 30 euro spaarkorting per 1.000 liter bij de Vlaamse Oliecentrale en Comfort Energy.
     
  • Als lid van de Gezinsbond kan je nog steeds online shoppen én korting sparen! Van schoenen en kleren over boeken en magazines tot heuse knutselpakketten! Ondersteun (lokale) handelaars en spaar korting vanuit je kot!
     
  • Onze (klein)kinderen, daar worden we goedgezind van! Al kunnen handige tips daar wel een handje bij helpen. Zeker de komende tijd. Sluit je aan bij onze Facebook-groep ‘Goedgezinde tips’ en deel je beste, zotste, wildste tips en ervaringen.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.