Nieuwsbrief 
 
mei (2) 2020
Samen #zotinjekot video's maken + Ontdek geschenkideetjes voor Vaderdag
 

Ziek zijn niet langer invloed op moederschapsrust?
De Gezinsbond vraagt al lang dat toekomstige mama’s die ziek worden in de laatste zes weken van hun zwangerschap geen moederschapsrust verliezen na de geboorte. Ook voor zwangere vrouwen die sinds de coronacrisis in tijdelijke werkloosheid zitten, vragen we dit.
 
Goed nieuws: de commissie Sociale Zaken van het parlement volgde ons hierin! Als ook het voltallige parlement het wetsvoorstel goedkeurt, gaat het met terugwerkende kracht in op 1 maart.
 
Samen #zotinjekot video's maken: ga de uitdaging aan!
De Week van de Opvoeding is van start gegaan. Met het thema ‘Opvoeden is geen (wed)strijd’ vragen de Gezinsbond, VCOK en EXPOO om mild te zijn voor elkaar én voor jezelf.
 
Van 20 t.e.m. 23 mei dagen we jou en je gezin uit met gekke, grappige opdrachten. Elke dag om 10 uur worden de opdrachten bekendgemaakt. Het resultaat - een leuke video - stuur je in tegen 16 uur. Op het einde van de dag worden alle inzendingen aan elkaar geplakt tot één grote video.
  Schrijf je nu in
Terug naar school: niet helemaal hetzelfde meer
Ineens mogen heel wat kinderen weer naar school. Maar die school is helemaal niet meer dezelfde als acht weken geleden. Een juf of meester met een mondmasker op, geen tikkertje op de speelplaats, een stoel tussen elke schoolbank.
 
Hoe bereid je je kind hierop voor? En wat als broer of zus nog niet naar school mogen gaan? Of als je twijfelt om je kind wel naar school te laten gaan?
  Lees erover op Goedgezind.be
Geschenkideetjes voor vaderdag
 
Wat schenk jij op 14 juni aan de ‘allerliefste-papa-van-de-hele-wereld’? Nog geen idee? Voor wie op zoek is naar een verrassende attentie hebben we een overzicht gemaakt van originele geschenkjes: voor papa's die van lezen houden, die sportief zijn of die je graag eens mee op uitstap nemen!
 
Op elk van deze geschenkjes geniet jij als lid van de Gezinsbond van spaarkorting.
  Vind geschenkjes mét spaarkorting
Thuiswerkende ouders met een gezinsflexibele werkgever
Door de coronacrisis werd de combinatie permanent thuiswerk-opvang-preteaching plots een nieuwe realiteit in vele organisaties. Werkgevers weten soms niet hoe ze hun thuiswerkende werknemers kunnen ondersteunen bij de combinatie werk en gezin. Daarom heeft de Gezinsbond aan thuiswerkende ouders gevraagd naar hun ervaringen. Hierop ontvingen we heel wat reacties!
 
We bundelden de goede praktijken van werkgevers en de tips van ouders voor andere ouders in een digitaal dossier.
  Lees het e-dossier en de tips
Advertentie
Tweede verblijf voor vakantie in eigen land?
Duinenwater in Knokke is de perfecte pied-à-terre: een prachtig domein met recreatiemeer, golfterrein, winkels, restaurants, een zwembad met fitness... Ideaal voor gezinnen of een verblijf met de (klein)kinderen.
 
Koop nu het perfecte tweede verblijf in Duinenwaterhof: luxeappartementen vlakbij het meer, met riante leefterrassen en zicht op de indrukwekkende binnentuin.
Ontdek hier het project.
Advertentie
ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zijn weer open!
Kom snel langs! We hebben jullie ZOO gemist. En onze dieren ook…
 
Belangrijk! In het kader van de coronamaatregelen, kan je ons momenteel énkel mits reservatie bezoeken.Abonnees exclusief tot 31/05/2020. Tickethouders vanaf 01/06/2020. Op vertoon van abonnementskaart of dagticket(s) én reservatiebevestiging
Meer info over Corona voorzorgsmaatregelen, tijdsloten en reservatie op ZOOantwerpen.be
En er is nóg meer!
  • Kom uit je kot en geniet van al het moois dat kunst te bieden heeft, want heel wat musea openen opnieuw hun deuren! Voor een veilig bezoek zal je meestal op voorhand je tickets moeten reserveren en bepaalde maatregelen moeten volgen. In deze musea krijg je spaarkorting.
     
  • Steek onze lokale spaarhandelaars een hart onder de riem en koop lokaal. Geef hen jouw steun, en vergeet je lidkaart niet. Ontdek hier de spaarhandelaars in jouw buurt.
     
  • Het initiatief van Test Aankoop dat de Nutri-Score verplicht wil maken in Europa verzamelde in ons land al 80 % van de benodigde handtekeningen. Een sterk signaal van de consument aan de voedingsindustrie om de Nutri-Score in te voeren in België. Zo eten gezinnen gezonder.
     
  • Goed nieuws! Ook zelfstandigen kunnen binnenkort coronaverlof aanvragen. Lees erover op Goedgezind.be.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.