Nieuwsbrief 
 
februari 2020
Tijd voor een kindnorm in klimaat + kan je verlof nemen voor een ziek kleinkind?

Vorig jaar kwamen kinderen en jongeren massaal op straat voor het klimaat. Niet verwonderlijk, want hun toekomstkansen worden bedreigd; onder andere door luchtvervuiling. Daarom streeft de Gezinsbond naar een kindnorm in klimaat.
 
We vragen beleidsmakers en politici om beter rekening te houden met de belangen van kinderen en jongeren. Dat doen we aan de hand van een kindnorm, waarin we aangeven wat kinderen minimaal nodig hebben en maximaal aankunnen. Lees erover op Goedgezind.be.
 
Kan ik verlof nemen voor mijn zieke kleinkind?
Op welk verlof je recht hebt voor de opvang van een ziek kleinkind hangt onder meer af van de zwaarte van de zorg en je arbeidsstatuut. Is je kleinkind ‘gewoon’ of ernstig ziek? Ben je werknemer, ambtenaar, zelfstandige …?
 
Als je werkt in Vlaanderen of in de Vlaamse non-profit in Brussel heb je recht op een extra premie tijdens een verlofperiode voor zorg en dat gedurende één jaar van je hele loopbaan.
  Lees er meer over op Goedgezind.be
Ga volledig uit de bol op het Schlagerfestival
 
De tickets vliegen de deur uit voor de speciale feesteditie van het Schlagerfestival. Christoff, De Romeo's, Bart Kaël, Laura Lynn, Jan Smit en nog vele anderen zetten dit jaar de Ethias Arena in Hasselt maar liefst vijf keer op stelten!
 
Mis het spektakel niet en reserveer je plaats via de website van de Gezinsbond. Als lid ontvang je 5 euro spaarkorting per ticket.
 
Ga lokaal shoppen mét korting

 
Kopen bij een lokale handelaar biedt heel wat voordelen: je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid, én je investeert in de toekomst van je omgeving!
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je spaarkorting bij heel wat handelaars. Van bakkers en kledingzaken over fietswinkels tot opticiens.
 
  Ontdek de spaarhandelaars in je buurt
Ga op sportkamp met het hele gezin

 
Droom je ervan om te (leren) zeilen of te paardrijden, maar laat je agenda dat niet toe? Boek tijd voor jezelf en ga met het hele gezin op sportkamp!
 
In de Sport.Vlaanderen centra in Genk en Nieuwpoort biedt Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, een midweekformule in volpension aan, speciaal voor gezinnen. Leer paardrijden in Genk of zeil samen met je kinderen in Nieuwpoort. Als lid van de Gezinsbond krijg je 40 euro korting én een vroegboekkorting van 25 euro per persoon.
  Ontdek alle actieve vakantieformules
En er is nóg meer!
  • Praat jij met je tienerkind over seksualiteit? In de voorstelling Achter de schermen vormen humoristische sketches de aanleiding om ideeën uit te wisselen: de acteurs reiken tips aan, maar vragen ook aan jou hoe je bepaalde situaties zou aanpakken. Ontdek de voorstelling.
     
  • Laat je door je favoriete sprookjesfiguren meenemen op een reis door een wereld van magie en beleef de tijd van je leven in Disneyland® Paris. Boek je verblijf via Gezinsvakantie-Familiatours, de vakantieorganisatie van de Gezinsbond, en geniet van voordelige gezinsprijzen.
     
  • Zwemmen is goed voor lichaam én geest! Dus, waar wacht je nog op? Neem een duik in een van de Lago zwemparadijzen en ontvang 10 % spaarkorting op je ticket of abonnement.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.