Nieuwsbrief 
 
juli 2020
Van welke extra ondersteuning kan je gezin gebruikmaken in deze tijden?
 

Vraag je COVID-19-toeslag aan vóór 31 oktober 2020
Is je gezinsinkomen in de coronacrisis met minstens 10 % gedaald ten opzichte van januari of februari én verdiende je gezin minstens één maand minder dan 2.213,30 euro bruto belastbaar?
Dan krijg je in het Groeipakket een eenmalige COVID-19-toeslag van 120 euro.
Dankzij het lobbywerk van de Gezinsbond!
 
Deze toeslag ontvang je niet automatisch, maar moet je vóór 31 oktober aanvragen
bij de uitbetaler van je Groeipakket (je kinderbijslagfonds).
 
Coronaverlof werd verlengd én uitgebreid
Vanaf nu kunnen werknemers en federale ambtenaren tot eind september het corona-ouderschapsverlof opnemen. Alleenstaande ouders en ouders met kinderen met een beperking kunnen vanaf 1 juli tot eind september ook voltijds ouderschapsverlof nemen. Hun uitkering ligt 50 % hoger dan de gewone uitkering van het ouderschapsverlof.
 
We vragen dat deze verbeteringen zo snel mogelijk worden uitgebreid naar Vlaamse en lokale ambtenaren en zelfstandigen.
  Lees er meer over op Goedgezind.be
Nieuwe partner: het Africamuseum
Maak kennis met de rituelen, de muziek, de kunst en de rijke geschiedenis van Afrika. Sta oog in oog met het grootste landzoogdier van het continent, bewonder een eeuwenoud graf of ontdek hoe kinderen opgroei(d)en in diverse Centraal-Afrikaanse samenlevingen.
 
Dit leerrijk bezoek combineer je met een wandeling door de prachtige Franse tuinen van het park. Als lid van de Gezinsbond geniet je tijdelijk van 30 % spaarkorting op deze gezinsuitstap!
  Ontdek Afrika in België
Opvoeden tegen racisme. Hoe doe je dat?
 
Geen enkel kind wordt geboren als racist. Als ouder speel je een belangrijke rol in die strijd tegen rassenongelijkheid. Want jij bent degene die kan zorgen voor de verdraagzame volwassenen van morgen.
 
Hoe je opvoedt en wat je vertelt, is van ontzettend groot belang. Zelfs op oogrollende tieners heb je als ouder nog een impact. Maar hoe doe je dat, opvoeden tegen racisme?
  Ontdek onze tips
Wandel, fiets, speur ... en win!
Trek er deze zomer samen met je gezin op uit en doe mee aan de zomerzoektocht van Gezinssport Vlaanderen, de sportieve dienst van de Gezinsbond. Van 3 juli t.e.m. 30 september wandel en fiets je naar hartenlust langs een mooi uitgestippeld parcours in Sint-Truiden. Voor de kleinste speurneuzen is er een zoektocht op maat.
 
Goed gezocht? Dan maak je kans op een mooie prijs! Als lid van de Gezinsbond krijg je een voordeeltarief op je deelname.
  Doe mee aan de zomerzoektocht
Advertentie
Hoe sparen met hoger rendement voor je kind?
De meeste spaarrekeningen bieden maar 0,11 % rente. Dat is erg weinig als je een kapitaal wil opbouwen voor je kind. Wil je een hoger rendement? Dan kan je een spaarverzekering voor kinderen overwegen (tak 21), zoals Yongo Moon van AG Insurance. Die biedt je 0,50 % rente en een eventuele winstdeling. Op lange termijn maakt dat een heel verschil qua rendement. Je betaalt dan wel premietaks.
 
Advertentie
Ga zorgeloos op stap met je kindje!
Voorkom dat je je kindje kwijtraakt met het SOS Naambandje van Goedgemerkt. De SOS Naambandjes zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten. De Naambandjes zijn duurzaam, watervast en oersterk! Ontwerp jullie SOS Naambandje met bijvoorbeeld naam, telefoonnummer en een leuk merkje.
 
Ga zorgeloos op pad en bestel een SOS Naambandje. Nu tijdelijk met 20% korting met code: GG-BOND-0220 (geldig t.e.m. 31 juli 2020).
En er is nóg meer!
  • Wat doe jij zoal op een (te) warme dag? Zoek verfrissing in een lekker koele cinemazaal of op een schaduwrijke plek in het bos, én geniet van jouw favoriete film! Als lid van de Gezinsbond krijg je korting op filmvoorstellingen zowel in de cinema als in het bos.
     
  • Heb je bioscoopcheques van Kinepolis of UGC die binnenkort vervallen? Geen nood: de geldigheidsduur van een aantal cheques wordt uitzonderlijk verlengd! Lees er hier meer over.
     
  • Heb je recht op een thuiswerkvergoeding als je door de crisis elke dag van thuis uit werkt? De Gezinsbond heeft het voor je uitgezocht! Lees erover op Goedgezind.be.
     
  • Zolang de coronamaatregelen gelden, moet je als je jouw kind verplicht of vrijwillig thuishoudt niet betalen voor afwezigheid in de opvang. Je verliest ook geen respijtdagen. Let wel: vanaf 1 juli kan deze regeling wijzigen.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.