Nieuwsbrief 
 
september 2019
Win je lidgeld terug + Organiseer eens een workshop in je huiskamer
 

Gezinsbond vindt maximumfactuur nodig én haalbaar
De maximumfactuur zoals die geldt voor het basisonderwijs, moet worden uitgebreid naar het secundair onderwijs. Volgens het nieuwe studiekostenrapport betalen ouders gemiddeld 1.309 euro per jaar voor de eerste graad van het middelbaar. Een maandloon, dus. En dan blijkt dat sommige dure, verplichte handboeken slechts deels of zelden worden gebruikt.
 
Die gestegen kosten missen hun effect niet: ook de achterstallige schoolfacturen lopen op. De Gezinsbond pleit voor een graduele invoering van de maximumfactuur, te beginnen met de eerste graad in het secundair onderwijs. Lees meer over de stijgende kosten en onze standpunten.
 
Wedstrijd: win je lidgeld terug!
Tot het einde van dit jaar kan je meedoen aan onze Instagram-wedstrijd:
  • maak een leuke foto van je aankoop bij een handelaar die spaarkorting geeft,
  • deel je foto via Instagram en maak kans om je Gezinsbond-lidgeld volledig terug te winnen!
Elke maand kiezen wij maar liefst 5 winnaars uit. Ben jij een van de gelukkigen? Dan win je je lidgeld terug onder de vorm van spaartegoed op je lidkaart. Lees aandachtig het wedstrijdreglement en waag je kans.
  Doe mee aan de wedstrijd
Organiseer een workshop in je huiskamer
 
Wil je graag bijleren over een boeiend thema? In jouw huiskamer met vrienden en familie? Dan komt de Gezinsbond naar je toe! Jij kiest het thema uit ons aanbod. Wij zorgen voor een begeleider die het gesprek in goede banen leidt.
 
Nieuw: workshop 'Onverstoor(d)baar zwanger', over de impact van hormoonverstorende stoffen op zwangere vrouwen en pasgeboren baby's, met tips om de risico's voor jou en je gezin te beperken.
 
Hoe kan je kinderen leren omgaan met geld?

 
Uit enquêtes van Yongo, het spaar- en beleggingsplatform van AG Insurance, blijkt dat zowel ouders als leerkrachten vinden dat kinderen uit de lagere school moeten leren omgaan met geld. Dringend zelfs, want nog volgens deze ouders en leerkrachten kennen kinderen algemeen te weinig van financiële zaken.
 
Vroeg beginnen met zakgeld en je kind leren sparen zijn alvast goede eerste stappen. Wat kan je nog meer doen om de 'financiële opvoeding' van je kind te stimuleren?
  Lees erover op Goedgezind.be
Kom jij naar het vormingsweekend van AFYA?

 
Schrijf je nu in voor het vormingsweekend van AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond. Dit weekend is er voor iedereen die in zijn vrije tijd graag bezig is met kinderen en jongeren op kampen, als babysitter, op eenmalige activiteiten… Voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar.
 
Kies uit diverse workshops waaronder kindergrime en sportinitiatie. Het weekend vindt plaats van 11 t.e.m. 13 oktober in Oostmalle.
  Meer info en deelnamevoorwaarden
Advertentie
Jaarbeurs Gent 2019 - Totaal anders, totaal nieuw
Bezoek met het hele gezin de vernieuwde Jaarbeurs Gent van donderdag 19 t.e.m. zondag 22 september in Flanders Expo. Dé plaats om de nieuwste lokale producten te ontdekken, met dagelijkse kinderanimatie, proeverijen, wedstrijden, …
 
Koop je ticket online en bespaar 3 euro per persoon. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.
 
Het volledige programma op https://www.jaarbeursgent.be/ of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.
Advertentie
Raak geen spullen meer kwijt!
Voorkom dat spullen kwijt of verwisseld raken met de Naamstickers en Kledinglabels van Goedgemerkt. Merk eenvoudig broodtrommels, drinkbekers, pennen, potloden, (gym)kleding, sportspullen en alle overige schoolspullen. De labels zijn van de beste kwaliteit (ze gaan minimaal 200 wasbeurten mee) én kindvriendelijk.
 
Bestel nu en ontvang 20 % korting op het hele assortiment. Gebruik kortingscode; GG-BOND19 (geldig t/m 31-10-2019) op www.goedgemerkt.nl
En er is nóg meer!
  • Hebben je kinderen nog turnpantoffels, een pennenzak of een regenjas nodig? Ga dan snel naar Brantano en krijg nog tot 8 september maar liefst 10 % rechtstreekse korting op de kidscollectie! Daarbovenop ontvang je nog eens 5 % spaarkorting op het betaalde bedrag.
     
  • Vanaf nu geniet je als lid van de Gezinsbond van een fikse korting op een ruim aanbod van Center Parcs en Sunparks. Boek je nu een vakantie via Gezinsvakantie-Familiatours? Dan ontvang je 4 % spaarkorting. Wie boekt vóór 1 oktober, die krijgt tijdelijk 5 % spaarkorting.
     
  • Wie aan Charlie Brown denkt, denk natuurlijk ook aan Snoopy! Geniet van 15 % spaarkorting op je ticket voor de musical 'Charlie Brown', vanaf 20 september in het Antwerpse Fakkeltheater.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.