Nieuwsbrief 
 
juni (2) 2020
De kinderoppasdienst en de zomerkampen zijn er weer! Heb je je zomerpuzzel al gelegd?

Wetaanpassing op vraag van de Gezinsbond:

altijd 14 weken moederschapsrust na geboorte

De Gezinsbond vroeg al lang dat toekomstige mama’s die ziek worden in de laatste zes weken van hun zwangerschap geen moederschapsrust verliezen na de geboorte. Ook voor zwangere vrouwen die sinds de coronacrisis in tijdelijke werkloosheid zitten, vroegen we dit.
 
Goed nieuws: op 4 juni stemde het parlement voor deze wetswijziging! De wet zou deze week nog worden gepubliceerd in het Staatsblad. Houd jezelf up-to-date op Goedgezind.be
 
Onze kinderoppasdienst is weer opgestart!
Dankzij de versoepelingen van de Veiligheidsraad mocht onze kinderoppasdienst weer opstarten. Je kan nu terug oppasvragen indienen via kinderoppasdienst.be of door contact op te nemen met je lokale kinderoppascoördinator.
 
Het welzijn van je gezin en van je oppasser zijn belangrijk voor ons. Daarom vragen we dat iedereen de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, zoals bijvoorbeeld een goede handhygiëne. Info over deze maatregelen vind je op info-coronavirus.be.
  Vraag je oppas aan
Verrassend vlot verzekerd
Onze nieuwe voordeelpartner Yuzzu, de nieuwe naam van Touring Verzekeringen, maakt verzekeren eenvoudig en transparant. Zowel voor je auto als voor je woning geniet je van de beste bescherming tegen een scherpe, gepersonaliseerde prijs. Je profiel en levensstijl bepalen immers je premie.
 
Als lid van de Gezinsbond geniet je van 5 % spaarkorting.
  Doe nu je voordeel
Bevraging: hoe sta je als ouder tegenover reclame?
 
Je bent je soms niet bewust hoeveel reclame je dagelijks ziet. Op straat, via apps, op tv … Jongeren zijn een makkelijke prooi voor deze boodschappen. Als ouder kan je reclame dan niet voor eeuwig weren, je kan je kinderen wél wapenen met reclamewijsheid.
 
UGent voert momenteel een onderzoek uit naar online reclame. Heb je een kind tussen 13 en 17 jaar? Deel dan zeker je ervaringen.
  Vul de bevraging in
Ze komen eraan: de AFYA-zomerkampen!
Het ziet ernaar uit dat het dan toch een zomer wordt vol geweldige kampen! AFYA, de jeugdorganisatie van de Gezinsbond, is volop in de weer om alle kampen op een veilige manier te laten plaatsvinden.
 
Ben je nog op zoek naar een zomerkamp voor je kind(eren)? Neem dan gauw een kijkje in het aanbod. Met ledenkortingen tot 100 euro!
  Schrijf je kind in
De vakantiecentra van de Gezinsbond gaan opnieuw open
Op 26 juni is het zover: dan kan je er weer lekker tussenuit met je gezin in een kindvriendelijke omgeving, dicht bij huis. Omdat je veiligheid voor ons voorop staat, hebben we uitvoerige maatregelen genomen. Zo ben je er zeker van dat jij en je gezin kunnen genieten van een zorgeloze vakantie!
 
Kies tussen een verblijf in het groene Limburg (vakantiecentrum De Bosberg) of aan de kust (vakantiecentrum Reigersnest).
  Ontdek hier onze veiligheidsmaatregelen
Advertentie
Architecturale appartementen Nieuw Zuid, Antwerpen
Een ontwerp van Robbrecht en Daem architecten, een locatie op Nieuw Zuid, een prachtige binnentuin: Zuiderhuis is de gedroomde thuis.
Alle appartementen zijn licht en ruim en uitgebreid met woonerkers en wintertuinen. De gevels in terracottatinten geven het gebouw een warme gloed. De zwevende structuur verbindt het gebouw met zowel de Scheldestroom als de centrale promenade.
 
En er is nóg meer!
  • Zo lang geleden... Heb jij ook zo veel te vertellen? Ga gezellig bijpraten bij een hapje en een drankje in Colmar Sint-Denijs-Westrem (de overige restaurants openen weldra!). Je wordt er met de grootste glimlach (achter een mondmasker) ontvangen en geniet er van 5 % spaarkorting.
     
  • Je mag sinds een poos weer bezoek ontvangen of op bezoek gaan. Maar … Hoe kan dat op een veilige manier gebeuren, met de hygiënemaatregelen in het achterhoofd? Als je bijvoorbeeld aperitiefhapjes wil geven of zelf ergens te gast bent? Zo pak je het aan.
     
  • Goed nieuws: het corona-ouderschapsverlof kan nu worden opgenomen tot eind augustus! De verlenging kwam op vraag van de Gezinsbond omdat er deze zomer minder kinderopvang is dan gewoonlijk. We zijn blij dat gezinnen dit verlof kunnen gebruiken in hun zomerplanning! Lees er meer over.
     
  • Met de kinderen terug op restaurant? Een opsteker van formaat voor veel ouders die hun uiterste best doen om elke dag eten op tafel te toveren. Maar wat te doen met al die kleuterenergie die een hele lockdown lang werd opgespaard? Zo hou je het veilig én gezellig.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.