Nieuwsbrief 
 
oktober (2) 2019
Hoe gezinsvriendelijk is het nieuwe regeerakkoord?
 

De Vlaamse regering bespaart op de kinderbijslag

De nieuwe Vlaamse regering heeft heel wat plannen die een effect hebben op gezinnen.
De studiedienst van de Gezinsbond maakte hiervan al een eerste evaluatie.
 
Het regeerakkoord wil werk maken van een kindvriendelijke samenleving. Het moet nog blijken
of deze Vlaamse regering de daad bij het woord kan voegen want bij de voorstelling van
de begroting werd gesproken over een forse besparing in de kinderbijslag.
Deze besparing gaat in tegen de afspraken die bij de invoering werden gemaakt.

 
Wat je kan doen voor minder stress bij je tiener
Driekwart van de leerlingen ervaart wel eens stress door school, 40 procent zelfs veel of zeer veel. Typische symptomen zijn prikkelbaarheid, snel boos worden, problemen met slapen of concentratie of lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of buikpijn.
 
Wat kan je als ouder doen als je kind gestresseerd rondloopt? Hoe maak je je kind beter weerbaar?
  Lees erover op Goedgezind.be
Vind studiehulp of bijles in jouw buurt
 
Soms hebben kinderen een extra duwtje in de rug nodig om te slagen op testen en examens. Eduvik biedt bijlessen aan op lager, middelbaar en hoger niveau, waar en wanneer dat het beste uitkomt voor je gezinsleven.
 
Dankzij de persoonlijke ondersteuning van gescreende leraren verbeteren de studie- en schoolresultaten. Bovendien zit je kind met meer zelfvertrouwen in de klas!
 
Zing mee met Annie, de musical

 
Zet je zorgen aan de kant, want 'Morgen komt morgen'! Wie kent dit wereldberoemd liedje niet? Ga mee op avontuur met het niet-te-stuiten weesmeisje Annie, dat luidop droomt van een beter leven buiten de muren van het weeshuis. Een ontroerend verhaal bomvol optimisme voor jong en oud.
 
Bestel je tickets met 15 % rechtstreekse korting via de website van de Gezinsbond.
  Reserveer nu je plaatsen
Ontdek Athene en de Peloponnesos met het hele gezin

 
Tijdens de krokusvakantie neemt Gezinssport Vlaanderen, de sportieve dienst van de Gezinsbond, je mee op een unieke rondreis door de oude Griekse cultuur: van het Parthenon in Athene tot het Orakel van Delphi.
 
Deze reis biedt een mix van actieve, culturele en ontspannende activiteiten op maat van je gezin. Van een fietstocht door het oude Athene tot wandelingen doorheen archeologische sites. Je geniet van 30 euro extra gezinskorting vanaf het tweede kind.
  Boek nu je vakantie
Advertentie
NIEUW: de Fabeltjeskrantcollectie van Brantano
Van 13/10 tot en met 20/10 is het de officiële Week van het Bos! Hét ideale moment om er met het hele gezin op uit te trekken en een bezoekje te brengen aan het plaatselijke bos. Zoek je nog een gepaste outfit voor de kids? Combineer een leuk paar regenlaarsjes met een item uit de splinternieuwe  Fabeltjeskrantcollectie van Brantano.
 
Shop vanaf 13/10 je favoriete trui of T-shirt van Meneer de Uil bij Brantano, brantano market of op brantano.be!
Advertentie
Wild van wild bij Colmar
De bladeren vallen, het wordt donker … dus we maken het samen gezellig bij Restaurants Colmar. Hier ben je welkom om te genieten van heerlijke wildgerechten vanaf 17,95 euro, die nog lekkerder zijn met een glaasje wijn erbij. Drink je liever iets anders? Maak gerust je keuze: het drankenbuffet is altijd inbegrepen!
 
Voor meer informatie of online reservatie, ga snel naar colmar.be.
En er is nóg meer!
  • Ga met de hele familie voordelig naar de Boekenbeurs! Koop een familieticket (of een individueel ticket) via de webshop van de Gezinsbond en ontvang 10 % spaarkorting.
     
  • Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis 'Brieven aan Jonge Ouders', een tijdschrift van de Gezinsbond met weetjes en tips. Onze boekjes volgen jouw kindje maand per maand: van een wolk van een baby tot een koddige kleuter. Start nu je gratis abonnement.
     
  • De verjaardag van oma, het jaarlijkse familieweekend of, zomaar, om eens gezellig samen te zijn: in de vakantiecentra van de Gezinsbond beleef je onvergetelijke momenten. En we helpen graag een handje mee. Neem contact op en vraag een verblijf op maat.
     
  • Zon of regen: op uitstap met je (klein)kind tijdens de herfstvakantie is altijd een goed idee. Spelen, ontdekken of leren: er is voor elk wat wils. Extra leuk voor leden van de Gezinsbond: je kan flink wat korting sparen op deze uitstapjes.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.