Nieuwsbrief 
 
januari (2) 2018
De Gezinsbond STIPT mee + Laatste kans op vroegboekkorting paaskampen
 

Van 2 tot 9 februari loopt de Vlaamse Week tegen Pesten. Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten slaan opnieuw de handen in elkaar met een STIP IT-campagne. Hun oproep is simpel: plaats vier stippen op je hand om te tonen dat je tegen pesten bent en opkomt voor slachtoffers. Heel wat kinderen en jongeren doen mee. Als (groot-)ouder kan je solidair zijn. Zet ook stippen en engageer familie, buren en collega's om je voorbeeld te volgen.
 
De Gezinsbond STIPT mee. Jij ook?
Kriebelende gezinsuitstappen tijdens de krokusvakantie
Met Krokuskriebels ontdek je musea op een originele, boeiende manier. Zoektochten, vertellingen, belevingsparcours, spelletjes en creatieve ateliers prikkelen je verbeelding op 1.001 manieren!
 
Krokuskriebels is op gezinsmaat en biedt voor elk wat wils. Van peuter tot twaalfjarige. En natuurlijk doen de ouders en grootouders lekker mee. Als lid van de Gezinsbond geniet je bovendien van een flinke korting op iedere activiteit.
  Vind een activiteit op maat
Morgen laatste dag vroegboekkorting paaskampen
Natuurlijk gaan je kinderen graag op jeugdkamp tijdens de paasvakantie. Zoveel leuks willen ze niet missen! Zoals de talloze puzzels in 'Escape Room', het sportief taalkamp 'Vive le sport!' en de avonturen in 'Expeditie Ardennen' of '#Mega-Adventure'. Voor jongeren vanaf 16 jaar is er de animatorcursus.
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je nog t.e.m. eind januari de vroegboekkorting (15 euro) bovenop de ledenkorting (40 euro).
  Geniet gauw nog van je vroegboekkorting
Tijdskrediet of ouderschapsverlof: wat kies je het eerst?
De stress van de combinatie werk en gezin wordt soms te veel. Omdat je de kinderen ook graag eens zelf afhaalt van de schoolpoort, ze meer hobby's hebben of omdat je gewoon er eens wil zijn voor je kinderen. Gelukkig bestaat er zoiets als tijdskrediet en ouderschapsverlof!
 
Maar wat is het verschil tussen tijdskrediet en ouderschapsverlof? En welk verlof neem je het best eerst op?
  Ontdek het op GoedGezind.be
Cadeau-idee: Das Box, leuke groepsactiviteiten in een doos
Op zoek naar een originele activiteit voor een familie- of verjaardagsfeest? Bij Das Box vind je leuke stadsspelen die je in groep kan spelen op je smartphone of tablet. Naast de tastbare elementen die je in de doos terugvindt, zorgt de virtuele app of chatbot voor een unieke ervaring.
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting op tal van soorten groepsactiviteiten: van digitale speurtochten en citygames tot een spannend achtervolgingsspel.
  Kies de box die bij je past
Kop Op: ga bewust om met je smartphone
Het toenemende smartphonegebruik heeft een invloed op ons gezinsleven, slaapgewoontes en werkritme. De campagne 'Kop Op' helpt je om je smartphone bewuster te gebruiken. Een campagne door provincie Antwerpen in samenwerking met de Gezinsbond, UGent, UAntwerpen en Mediawijs.
 
Met een zelftest op KopOp.be ontdek je welk type smartphonegebruiker je bent. Op basis van je profiel krijg je tips om de balans te herstellen. Wil je een stapje verder gaan? Download dan ook de app en breng je 'mobiel DNA' in kaart.
Advertentie
Plan je uitstap met de familie op de Infodag
Trek je er graag eens een dag of een weekend op uit met vrienden of familie? Bezoek dan op zaterdag 24 februari in Merelbeke de Infodag Groepen. Meer dan 90 standhouders staan er klaar met tips en aanbod voor je volgende trip.
 
Op de beurs kan je ook genieten van de vele Oost-Vlaamse streekproducten. Kookdemonstraties (van Breydel en de Kollebloem) en sprekers zorgen voor extra animo op de beurs.
  Ga naar de Infodag op 24 februari
En er is nóg meer!
  • Doe voor 2 februari mee aan de wedstrijd en maak kans op tickets voor de exclusieve première van de animatiefilm 'Early Man', een hilarische komedie voor de hele familie. Aanwezigen krijgen een goodiebag inclusief een klei-kit om zelf het hoofdpersonage Dug mee te maken.
  • Bestudeer het menselijk lichaam tot in de kleinste details aan de hand van 14 perfect bewaarde lichamen en meer dan 200 anatomische onderdelen. Als lid van de Gezinsbond krijg je 15 % spaarkorting op een ticket voor de fascinerende tentoonstelling Real Bodies.
  • Vier je krokus- of paasvakantie in vakantiecentra De Bosberg en Reigersnest, de ideale kortbij-vakanties. Vanaf 79 euro per persoon geniet je van een geweldig verblijf met gratis animatieprogramma, verwarmd binnenzwembad, buitenspeeltuinen en zelfs een meet & greet met de paashaas.