Nieuwsbrief 
 
maart 2018
Onze luchtkwaliteit + gratis online lezing + nieuwe ledenvoordelen
 

Hoe gezond is de lucht waarin je kinderen buiten spelen? Of waarin je naar je werk fietst? En wat is de impact van het verkeer op de luchtkwaliteit? Dat wordt onderzocht bij CurieuzeNeuzen Vlaanderen, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit waarbij 20.000 Vlamingen de luchtkwaliteit in hun straat meten in de maand mei. Doe mee en help mee de luchtkwaliteit te verbeteren!

Ook voor de Gezinsbond is luchtkwaliteit een speerpunt. Met concrete meetresultaten in handen kan het beleid beïnvloed worden. We vragen luchtkwaliteitsnormen waarbij de meest kwetsbaren (kinderen, ouderen...) de norm vormen. Daarom roept de Gezinsbond op om mee te doen aan dit onderzoek.
Heb jij de Krokuskriebels in je buik gevoeld?
De Krokuskriebels-week is al even achter de rug. Van 10 tot 18 februari zwierden meer dan 100 musea hun deuren open met een aangepast programma voor gezinnen. Duizenden gezinnen deden mee aan activiteiten op gezinsmaat. Was jij erbij? Vertel ons dan wat je ervan vond!
 
Er zijn vragen voor jong en oud. Dus, verzamel je gezin en vul samen de enquête én de wedstrijdvragen in. Wie weet win je hierdoor een gezinsweekend in Mechelen!
  Vul de enquête in en maak kans op een prijs
Beleef Disneyland als nooit tevoren
Als lid van de Gezinsbond kan je in de Paasvakantie in Disneyland® Paris genieten van een festival met magische momenten voor groot en klein. Grijp je kans en laat je verbazen door de magie van Disneyland Paris.
 
Dit sprookjesachtig park neemt jou en je gezin mee op een schitterende reis door een wereld van magie, licht en kleur.
  Boek nu je verblijf
Zing luidkeels mee met rasechte klassiekers
Ga op 23, 24, 25 en 31 maart uit de bol op het Schlagerfestival 2018 in de Hasseltse Ethias Arena!  Met Kürt Rogiers als gastheer en namen als Christoff, De Romeo's, Bart Kaëll, Umberto Tozzi, Sam Gooris en Willy Sommers op de affiche belooft het een topeditie te worden.
 
Leden van de Gezinsbond krijgen 5 euro spaarkorting op de tickets. De korting wordt ter plaatse aan de stand van de Gezinsbond toegekend.
  Reserveer je tickets
Ga op Bosweekend met je gezin
Ontdek samen met Gezinssport Vlaanderen, de sportieve dienst van de Gezinsbond, de pareltjes van het bos tijdens het Bosweekend van 29 april t.e.m. 1 mei.
 
Tijdens dit weekend worden er knutselworkshops georganiseerd, ga je op pad met een natuurgids, speel je een spannend bosspel en doe je aan familieteambuilding. Een niet te missen bosbelevenis voor jong en oud! Bovendien geniet je als lid van de Gezinsbond van een voordeelprijs.
  Schrijf je snel in
Hoe goed scoort jouw kinderopvang?
Vanaf 1 april gebruikt de Zorginspectie een nieuw meetinstrument om de verschillende aspecten van de pedagogische kwaliteit van de baby- en peuteropvang te controleren. De Gezinsbond was betrokken bij de ontwikkeling van de norm.
 
Een nieuwe stap in de verbetering van de kinderopvang en dus goed voor gezinnen! Ouders kunnen altijd inspectieverslagen opvragen.
Advertentie
Duinenzee De Panne biedt uitzicht op zoveel meer
In deze nieuwe assistentiewoningen op het strand van De Panne, tussen 't Vissersdorp en het natuurreservaat, komt u pas echt op adem. Het comfort is uitzonderlijk en het panorama verrast elke dag opnieuw. Een unieke locatie én een buitenkans voor investeerders dankzij de ervaren verhuurservice en het fiscaal gunsttarief van 12% btw. De vraag aan de Belgische kust is groot: wat is uw antwoord?
 
Advertentie
Missie Formidabel: begeleide gezinsvakanties
Ga op stap met een kleine groep gezinnen tijdens een actieve vakantie. Kinderen en ouders leren elkaar kennen op bijzondere bestemmingen.
 
Vertrek op een onvergetelijk avontuur waarbij je jouw grenzen verlegt en met respect voor mens en natuur de wereld verkent. Met karaktervolle logies, lekker eten, ervaren begeleiding en duidelijke prijzen.
 
Zijn jullie klaar voor jullie Missie Formidabel?
En er is nóg meer!
  • Geen sprookje dat zo uit het juiste hout gesneden is als dat van Pinokkio. Acteur Nico Sturm kruipt in de schors van de jongen die leert dat aan het rechte pad misleidend veel zijwegen zitten. Geniet met 20 % spaarkorting van dit prachtige KIDconcert.
  • Op 13 maart om 20 uur geeft pedagoge Marijke Bisschop een gratis webinar over financieel opvoeden voor ouders met kinderen van 6 tot 12 jaar. Kom te weten hoe zinvol zakgeld is, hoeveel je kan geven en hoe je je kind leert sparen. Schrijf je in voor deze gratis online lezing.
  • Ga voordelig naar de bioscoop: koop je bioscoopcheques met spaarkorting voor Kinepolis en verschillende regionale bioscopen in je plaatselijk verkooppunt van de Gezinsbond. De cheques ruil je aan de kassa van de bioscoop in voor een filmticket naar keuze. Bestel je liever online? Op gezinsbond.be/vouchers koop je Kinepolis-cheques in enkele klikken.