Nieuwsbrief 
 
mei (2) 2018
15 mei: Dag van het Gezin
 

Dit jaar zet de Gezinsbond op 15 mei, de Dag van het Gezin, het thema mantelzorg centraal.
Wij vragen aandacht en waardering voor alle mantelzorgers, ongeacht de ziekte of aandoening
van de persoon voor wie zij zorgen.
 
Vandaag start de Gezinsbond een solidariteitsactie om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet. Wij roepen onze vrijwilligers op om hun waardering te tonen voor mantelzorgers. Dat doen ze door een portie krachtvoer klaar te maken voor een mantelzorger en het zorgend gezin. Aan onze leden vragen wij om dit te doen op 23 juni, de Dag van de Mantelzorger.
Het verhaal van zorgende gezinnen
Heel wat gezinnen dragen zorg voor een partner, een kind, een grootouder die extra zorg nodig heeft omwille van een beperking of chronische ziekte. De zorg die zij bieden is van onschatbare waarde. Naar aanleiding van de Dag van het Gezin tekenden we de getuigenissen op van vier gezinnen met verschillende zorgsituaties.
 
Maak kennis met deze gezinnen in vijf korte reportages. Hoe ervaren zij de reacties van de omgeving? Is er genoeg professionele zorg voorhanden? En hoe gaan de kinderen om met de situatie?
  Ontdek de verhalen van zorgende gezinnen
5 dingen die echt belangrijk zijn voor zorgende gezinnen
De keuze om mantelzorger te worden is voor sommigen misschien vanzelfsprekend. Met een roep om langer te werken en grote afstand tussen familieleden, is die keuze niet altijd even gemakkelijk.
 
Praktische ondersteuning, erkenning, goede communicatie… Het zijn maar enkele dingen waar zorgende gezinnen nood aan hebben. Wat er voor zorgende gezinnen nog toe doet, lees en zie je op GoedGezind.be!
  Lees verder op GoedGezind.be
Toon je zen-moment tijdens de Week van de Opvoeding
We moeten wassen, eten, kuisen, troosten en weer opstaan. Opvoeden, dag in, dag uit. Maar waar is ons rustmoment? Vaak vergeten we dat terwijl het juist belangrijk is om af en toe op de rem te staan. Daarom dagen we je uit om tijdens de Week van de Opvoeding (16 t.e.m. 23 mei) leuke rustmomenten te sprokkelen.
 
We verwachten je zen-moment, en eventueel bijhorende foto, op de Facebookpagina van de Gezinsbond, ten laatste op 23 mei '18. En wie weet, win jij een van onze leuke 'opkikkermagneetjes'.
  Meer weten over de wedstrijd
Zitten je kinderen 'Veilig Online'?
Chatten, gamen, liken, swipen... Kinderen en jongeren zijn dol op het internet. Hoe ga je als ouder om met nieuwe media in je gezin? Aan de hand van filmpjes, quizzen en stellingen kom je alles te weten over thema's zoals gamen, sociale media en cyberpesten.
 
Ga zelf aan de slag met een van de vijf thema's op VeiligOnline.be of ga na wanneer in je buurt een vormingsavond gepland is.
  Ga verder naar VeiligOnline.be
Boek je zomervakantie extra voordelig
Boek vóór 11 juni '18 je zomervakantie '18 in een vakantiecentrum van de Gezinsbond (De Bosberg of Reigersnest) en kies uit een van de volgende cadeaus:
  • gratis midweek tijdens krokusvakantie '19 voor 2 personen in De Bosberg
  • kinderen gratis tijdens zomervakantie '19 in De Bosberg
  • kinderen gratis tijdens krokusvakantie '19 in Reigersnest
  Ontdek alle info en voorwaarden
Advertentie
Ontdek de nieuwe lentekaart bij Colmar
Proef de lente op je bord bij Colmar!

Geniet bij je hoofdgerecht ook van het ruim assortiment van ons voorgerechten- of dessertenbuffet, voor slechts 5 euro, én à volonté! En voor de grootste genieters onder ons, ga voor beide voor slechts (5+5=) 9 euro, én à volonté! Voor die prijs kan je het echt niet laten!
 
Voor meer informatie of online reservatie,
ga snel naar www.colmar.be.
En er is nóg meer!
  • Deze zomer hebben jij en je kinderen geen reden meer om thuis te blijven. Gezinssport Vlaanderen en AFYA bezorgen jou en je kroost een pak vakantieplezier op actieve vakanties en sportieve kampen. Zoek en boek nu je vakantieplezier!
  • Shop je outfit met extra spaarkorting bij Brantano. Nog tot en met 31 mei ontvang je als lid van de Gezinsbond maar liefst 10 % spaarkorting in plaats van de reguliere 5 %!
  • In vertrouwd gezelschap iets opsteken over een thema dat jou interesseert? Dan vind je vast je gading bij de Gezinsbond in je huiskamer. Als lid van de Gezinsbond ben jij de gastvrouw of -heer. Je nodigt vrienden, buren en familie uit, en onze begeleider leidt de workshop bij je thuis in goede banen. Kies uit thema's zoals opvoeden, boekenbuffet, eco-baby of koken.