Nieuwsbrief 
 
november 2018
Het dubbele-korting-weekend komt eraan + hoe gezinsvriendelijk is je werkgever?
 

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseert de Gezinsbond op 2, 3 en 4 november weer het dubbele-korting-weekend. De deelnemende handelaars verwennen je dan met dubbele spaarkorting! Ook Standaard Boekhandel doet mee en geeft tijdens dit weekend maar liefst 10 % spaarkorting op boeken, multimedia en wenskaarten en 20 % spaarkorting op papier- en schrijfwaren.
 
Gebruik je lidkaart en win: de Gezinsbond beloont 25 deelnemende gezinnen met
een spaartegoed van 25 euro!
Sociaal verlof, ook voor opvang zieke kleinkinderen
 
Oma's en opa's zijn van onschatbare waarde voor de opvang van de kleinkinderen. Vele onder hen helpen hun kinderen om de balans werk en gezin (meer) in evenwicht te houden. Nochtans worstelen jonge grootouders zelf ook met het evenwicht tussen werken en zorgen voor familieleden.
 
Daarom vraagt de Gezinsbond een wettelijke regeling die grootouders de mogelijkheid geeft om sociaal verlof op te nemen voor de opvang van hun zieke kleinkinderen.
  Lees er meer over op GoedGezind.be
Night of the Proms 2018
Een avond vol ambiance, verrassing en muzikale uitersten, dat is Night of the Proms. Gastheer Pieter Embrechts verwelkomt je graag op 23 en 24 november in het Antwerps Sportpaleis. Maak kennis met nationale en internationale topartiesten, laat je verbluffen door de muzikale hoogstandjes van het orkest en geniet samen met duizenden anderen van de sfeervolle cross-over tussen klassiek en pop.
 
Als lid van de Gezinsbond krijg je 2 euro spaarkorting op je ticket.
 
Onderzoek: afspraken over de kinderen bij scheiding
Bij een scheiding hebben kinderen recht op goede afspraken tussen hun ouders. Daarom vraagt de Gezinsbond in het belang van de kinderen een verplicht ouderschapsplan vóór een scheiding wordt uitgesproken.
 
Universiteit Antwerpen werkt samen met ons aan een onderzoek dat de invoering van dit ouderschapsplan kan bespoedigen. Het onderzoek wil ervaringen van gescheiden ouders in kaart brengen. Help je graag via een vertrouwelijk interview mee aan dit anoniem onderzoek?
  Help mee aan het onderzoek
Fonkelende kerstdagen in De Bosberg

 
Duizenden toverlichtjes, gezelligheid en fijn samenzijn met familie en vrienden. Dat doe je in De Bosberg, het vakantiecentrum van de Gezinsbond. Kies een van de arrangementen en laat je verwennen:
  • Kerstarrangement: 3+1 gratis, 24-28 december
  • Oudejaarsarrangement: 28 december - 1 januari
  • Eindejaarsbreak: 2+1 gratis, 21-24 december
  Reserveer nu je arrangement
Hoe gezinsvriendelijk is je werkgever?
De Gezinsbond lanceerde de campagne 'GEZINophetWERK'. Zo stimuleren we bedrijven en organisaties om gezinsvriendelijk te ondernemen. Op de nieuwe website GEZINophetWERK.be staan tips waarmee bedrijven aan de slag kunnen gaan én goede voorbeelden van bedrijven die er al mee bezig zijn.

Bedrijven met een gezinsvriendelijk personeelsbeleid kunnen het campagnecharter ondertekenen. Misschien kan je het charter ook aanbevelen bij je werkgever?
  Lees er meer over
Advertentie
Wild van wild bij Colmar
De bladeren vallen, het wordt donker… Dus we maken het samen gezellig bij Restaurants Colmar. Hier ben je welkom om te genieten van heerlijke wildgerechten vanaf € 16.95, die nog lekkerder zijn met een glaasje wijn erbij. Drink je liever iets anders? Maak gerust je keuze: het drankenbuffet is altijd inbegrepen!
 
Voor meer informatie of online reservatie, ga snel naar www.colmar.be
Advertentie
Dubbele spaarkorting bij Brantano
De hele maand november krijg je als lid van de Gezinsbond dubbel zoveel voordeel bij Brantano. Tijdens deze periode ontvang je 10 % spaarkorting in plaats van 5 % op de volledige collectie (cumuleerbaar met andere acties, behalve met de bon uit het bonnenboekje).
 
Shop je liever online op brantano.be? Als je kiest voor afhalen in de winkel krijg je ook 10 % spaarkorting. Vergeet zeker je lidkaart niet!
 
En er is nóg meer!
  • De Gezinsbond is met VeiligOnline.be genomineerd voor de '#SaferInternet4EU Awards'. Veilig Online biedt ouders advies om hen te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen. Help ons met je stem om deze prijs te winnen. Je vindt ons project op de stempagina als 'Safely Online'.
  • Gezinssport Vlaanderen neemt je tijdens de krokusvakantie mee op een actieve vakantie in Athene en de Peleponnesos. (Her)ontdek de hoogtepunten van de Griekse cultuur op de fiets en te voet tijdens deze begeleide en unieke rondreis, speciaal voor gezinnen.
  • Waan je in de Schotse Highlands en geniet 3 uur lang van Keltische muziek, zang, Schotse dans, Ierse stepdance en humor. Koop je tickets voor Music Show Scotland met spaarkorting voor de voorstelling van 17 november in Antwerpen of 12 januari in Brussel.