Nieuwsbrief 
 
november (3) 2018
Loop je warm voor de Warmste Week + Hoe gezinsvriendelijk is je werkgever?
 


Wandel of loop je mee voor het goede doel?
Tijdens de Warmste Week van Studio Brussel zet Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, zich in voor 'Welzijnszorg - Samen tegen armoede'. Wandel of loop mee met je gezin, vrienden of collega's. Zo steun je gezinnen in Vlaanderen die het financieel wat moeilijker hebben.
 
We verwelkomen je op donderdag 20 december aan het Atomium in Brussel op onze #familiefit #Warmathon. Na afloop ga je naar huis met een cool Familie Fit T-shirt en een goodiebag vol leuke gadgets. Schrijf je snel in!
Een gezinsvriendelijke werkvloer voor mannen
 
Mannen hebben in ons land recht op alle gezinsvriendelijke maatregelen waar vrouwen ook recht op hebben, uitgenomen moederschapsrust en borstvoedingsverlof. En toch blijkt uit onderzoek dat mannen die werk combineren met gezinstaken vaak op minder begrip kunnen rekenen dan hun vrouwelijke collega’s.

Een gezinsvriendelijke werkvloer moet ook voor mannen evident zijn!
  Lees er meer over op GoedGezind.be
De grootste dinoshow ter wereld komt weer naar België

 
Na voorstellingen in 250 steden en meer dan 9 miljoen toeschouwers, komt 'Walking with Dinosaurs: The Arena Spectacular' op 8 en 9 december terug naar Brussel! Dit verbazingwekkende en majestueuze spektakel neemt je mee 200 miljoen jaar terug in de tijd.
 
Zie ze stappen, hoor ze brullen en wees getuige van hun strijd om te overleven en te overheersen. Bestel je tickets via de website van de Gezinsbond en ontvang 10 euro spaarkorting.
 
Hoe kan je zelf hormoonverstoorders proberen te vermijden?
Hormoonverstoorders zijn chemische stoffen die je kan vinden in alledaagse producten. Ze kunnen de gezondheid ernstig schaden, vooral die van kinderen in volle ontwikkeling. Dit thema staat al lang op de Europese agenda, maar doeltreffende maatregelen zijn er nog niet.
 
De Gezinsbond is voorstander van het voorzorgsprincipe: als er sterke aanwijzingen zijn dat chemische stoffen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid, moeten er maatregelen komen. Wij informeren gezinnen over het gevaar van deze stoffen en geven tips over hoe je ze kan proberen te vermijden.
  Tip: zo kies je veilig speelgoed
Exclusieve voordelen voor leden van de Gezinsbond
Maak handig gebruik van je lidkaart en verdien je lidgeld in een mum van tijd terug. Hoe? Door op de hoogte te blijven van al je voordelen!
 
Je vindt ze vanaf nu op één plek, overzichtelijk gegroepeerd per thema.

Ontdek je voordelen op de vernieuwde website gezinsbond.be/ledenvoordelen.
Advertentie
Dit jaar geen stressmis dankzij smartphoto!
Smartphoto heeft een ruime keuze aan personaliseerbare producten, ideaal als kerstcadeau! Een fotokalender van de kinderen, een jaaroverzicht in een fotoboek, een gepersonaliseerde koekjestrommel of kerstkaartjes met jouw foto, het kan allemaal!
 
Bestel snel en geniet van 15 % korting en gratis verzending op je bestelling fotoproducten met actiecode NWSDB18. Laat je inspireren op smartphoto.be
En er is nóg meer!
  • De Reisinfodagen komen er weer aan! Je ontdekt er de boeiendste reizen en maakt persoonlijk kennis met de reisleiders. Goed voorbereid haal je meer uit je vakantie, kom dus op 12 januari naar Londerzeel of op 19 januari naar Roeselare en plan je vakantie.
  • Verwarm je met stookolie? Onze partner Vlaamse Oliecentrale/Comfort Energy schenkt 2 x 500 liter Premium Stookolie. Doe mee aan de wedstrijd en maak het gezellig warm in huis!
  • Als afsluiter van de feestelijkheden rond 175 jaar ZOO Antwerpen trekt het China Light ZOO festival alle registers open! De indrukwekkende lichtobjecten vertellen je het verhaal van de Lotusprinses en haar geliefde. Geniet van 15 % rechtstreekse korting op je ticket(s).