Nieuwsbrief 
 
februari 2019
Heb jij ook genoeg gewacht?
 

De persoonsvolgende financiering (PVF) heeft de wachtlijsten niet weggewerkt:
in plaats van te wachten op een dienst, wachten zorgende gezinnen nu op een budget.
In afwachting daarvan of bij een te krap budget zijn mantelzorgers verplicht om zelf de
tekorten in de zorg op te vangen. Zoals Dave en zijn moeder Hilde.
 
Wens jij ook alle zorgende gezinnen in 2019 een toekomst zonder wachtlijsten toe?
Teken dan onze petitie op GenoegGewacht.be.
Onderhoudsbijdragen voor kinderen: 3 grote veranderingen
 
Partners die gaan scheiden, hebben heel wat te regelen. Als ze samen kinderen hebben, hoort daar meestal ook een onderhoudsbijdrage bij. Dat is geld dat de ene ouder betaalt aan de andere om de kosten te helpen dragen die bij de opvoeding van hun gemeenschappelijk kind horen.
 
Met een nieuwe wet, ingegaan op 10 januari 2019, worden drie nieuwe regels van kracht voor die onderhoudsbijdragen voor kinderen.
  Lees erover op GoedGezind.be
NIEUW: spaarkorting op Cambio autodelen

 
Heb je niet vaak een wagen nodig? Dan kan je er een tegen vergoeding reserveren en vrij gebruiken om boodschappen te doen, een uitstapje te maken, voor een dienstverplaatsing… Met Cambio heb je een auto wanneer je er eentje nodig hebt. Bovendien ben je verlost van alle kopzorgen en kosten die een eigen auto met zich meebrengt. Makkelijk, voordelig én milieubewust!
 
Als lid van de Gezinsbond ontvang je 15 euro spaarkorting op je Cambio-lidmaatschap.
 
Safer Internet Day 2019: samen voor een beter internet!
Vandaag is het Safer Internet Day! Daarom lanceren Child Focus en haar partners de campagne ‘Together for a better internet’. Die wil iedereen aansporen om met enkele simpele acties bij te dragen aan een beter internet voor kinderen en jongeren.
 
Door sociale media, privacy, games en meer bespreekbaar te houden met je (klein)kinderen, hen hierin te begeleiden en jezelf op de hoogte te houden via tal van 'Veilig Online'-vormingen. Zo bouwen we samen mee aan een beter internet!
  Bouw mee aan een beter internet
Geniet van een actief weekendje aan zee
Zijn je kinderen ook zo gek op de kust? Trek in het weekend van 3-4-5 mei samen met Gezinsssport Vlaanderen naar zee en beleef een onvergetelijk ‘familie fit’ weekend vol beweging, sport en actie.
 
Duinsurvival, strandexcursie, mosselen koken, wandelen met natuurgids, sport en spelplezier en nog zoveel meer brengen jou en je kinderen in vervoering. Als lid van de Gezinsbond geniet je van 10 euro voordeel per persoon.
  Boek nu je Familie Fit-weekend
Advertentie
De ultieme assistentiewoning aan zee
Wilt u zorgeloos genieten van uw pensioen? En denkt u daarbij aan een tweede leven aan zee? Dan is Beukenhof uw ideale thuis: hypermoderne assistentiewoningen, een à la carte-restaurant en een wellness met binnenzwembad. Gelegen in een privé-park, in Oostduinkerke-dorp, vlakbij Golf Ter Hille en de zee. Exclusief zorgvastgoed, inclusief verhuurdienst: Beukenhof is de perfecte investering.
 
Advertentie
Noorwegen in een notendop
Deze rondreis biedt een uitstekende samenvatting van wat het prachtige Noorwegen te bieden heeft. Ontdek de bergen met meren en rivieren vol forel, de stranden en eilanden van de zonnige zuidkust en de indrukwekkende fjorden en watervallen. Ook een bezoek aan de hoofdstad Oslo mag niet ontbreken.
 
Het zijn Noorwegen Weken bij Pharos Reizen.
Boek nu met € 50,- korting met de actiecode PH-NOOR
En er is nóg meer!
  • Legoland Windsor is hét familiepark voor jonge en oudere Legofans, niet ver van Londen. Bezoek Europese steden en monumenten in Miniland, ga op avontuur in Wild Woods en haal je rijbewijs in lego Traffic. Boek nu je trip!
  • Leven als God in Frankrijk! Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een 7-daags verblijf ter waarde van 1.200 euro in vakantieclub Vayamundo Quillan in de Katharenstreek.
  • Met pubers over seks praten: niet simpel. Journalist Sarah Van Gysegem zet je met haar boek Digitaal ontmaagd. Over bloemetjes, bijtjes en dickpicks een heel eind op weg. Tot en met 28 februari ontvang je 10 % spaarkorting (i.p.v. 5 %) op je aankoop bij Standaard Boekhandel.