Nieuwsbrief 
 
februari (2) 2019
STIP mee tijdens de Week tegen Pesten + Hoe kies je een kamp voor je kind?

Van 22 februari tot 1 maart loopt de Vlaamse Week tegen Pesten. Samen met Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, roept de Gezinsbond op om mee te doen met de STIP IT-campagne: plaats vier stippen op je hand om te tonen dat je tegen pesten bent en opkomt voor slachtoffers. Ga met je (klein)kind in gesprek over de betekenis van elke stip.
 
Wil je jezelf en je (klein)kind ook wapenen tegen cyberpesten (= online pesten)?
Lees er dan alles over op VeiligOnline.be.
Een kamp kiezen voor je kind: hoe begin je eraan?
 
Een kamp volgen is een van de manieren om opvang voor de vakantieperiodes te overbruggen. Maar hoe vind je zo’n kamp? Waar moet je op letten?
 
Een kamp kiezen voor je kind is een belangrijk moment: uiteindelijk gaat het toch om een week, al dan niet met overnachting, dat je kind ermee bezig zal zijn.
 
Welke criteria hanteer je het best? En welke kampen zijn geschikt voor je kind?
  Lees erover op GoedGezind.be
Samen feestvieren bij Colmar

 
Heb je binnenkort iets te vieren? Vier dan samen met vrienden en familie bij Colmar. Je geniet er van heerlijke buffetten, smakelijke suggesties en gerechtjes à la carte. Feest je liever thuis? Bestel je menu bij de meeneemdienst en haal even later de gerechten op.
 
Als lid van de Gezinsbond geniet je bij Colmar van 5 % spaarkorting. Kinderen t.e.m. 12 jaar krijgen hun kindermenu met 50 % korting (cumuleerbaar met de spaarkorting).
 
'Live!' met Lieve Blancquaert

Foto: Koen Broos©
Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert is te gast met 'Live!' over haar drieluik Birth day, Wedding Day en Last Days.
 
Een meeslepend verslag in woord en beeld, vertederend en confronterend. Een voorbode op haar overzichtstentoonstelling in het voorjaar.
 
Schrijf je nu in voor de voorstelling in Torhout, Gent, Wilrijk of Hasselt.
  Beleef een unieke lezing
Brantano organiseert gratis workshops tegen pesten
In het kader van de 'Week tegen Pesten' organiseert Brantano interactieve speel- en doe-workshops voor kinderen van 6 tot12 jaar in Ternat (23 februari) en Gentbrugge (2 maart). Aan de hand van verhalen en spelletjes wordt er stilgestaan bij pesten, maar ook bij positieve antwoorden en oplossingen.

Als partner van de Gezinsbond geeft Brantano steeds 5 % spaarkorting op je aankopen.
  Schrijf je nu in voor de workshops
Advertentie
Scheldezicht: de beste investering
Eindeloze uitzichten. Dat is de grote troef van ZICHT, een gebouw met 24 verdiepingen op Nieuw Zuid. Met een topligging aan het Antwerpse Zuid, de Schelde en een park. De designappartementen hebben allemaal prachtige panorama’s over rivier, groen en stad. Wie investeert in ZICHT, belegt in sublieme uitzichten en een unieke ligging in dé nieuwe buurt-to-be van Antwerpen.
 
Advertentie
Pak het slim aan: bereken je voordelen bij OZ
Voor je gezin wil je enkel het beste. Dat is logisch. Wist je dat het beste niet duur hoeft te zijn? Bij OZ krijg je terugbetalingen voor fitness, jeugdbeweging, schooluitstappen, zonnecrème en zoveel meer!
 
Pak het slimmer aan. Bereken je voordelen nu en ontdek wat OZ voor jou kan betekenen.
En er is nóg meer!
  • Lasergames! Monkey-klimmen! Megaswing! Met AFYA, de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond, beleeft je kind de spannendste avonturen. Je kan hem of haar nu inschrijven voor een paaskamp. Boek snel en krijg als lid van de Gezinsbond tot 100 euro ledenkorting.
  • Neverland, The adventures of Peter Pan is een familiespektakel waarin de allernieuwste technologie en moderne choreografie hand in hand samengaan met oeroude theatermagie. Bestel je tickets met 15 % korting via de website van de Gezinsbond.
  • Ga je voor een begeleide groepsreis van Gezinsvakantie-Familiatours? Dan ga je voor een origineel en boeiend reisprogramma op maat van jouw gezin! Snelle beslissers ontvangen een waardebon van 25 euro bij boeking van een groepsreis. Deze actie is geldig op de meeste begeleide groepsreizen van Gezinsvakantie-Familiatours mits geboekt vóór 28 februari '19.