Nieuwsbrief 
 
oktober 2019
Oktober, de maand van tweedehandsbeurzen en webinars
 

Tweedehands met glans!
Al meer dan 30 jaar vinden mensen kinderkleding, speelgoed of hun babyuitzet op een tweedehandsbeurs van de Gezinsbond. Voor een lage prijs, in goede staat en in de buurt.
 
Ga dit najaar met een vriendin,  je partner of familie naar een tweedehandsbeurs
en deel jouw koopje met #tweedehandsmetglans.
 
Ontdek de 4 gratis webinars: 'Communiceren in je gezin'
Communiceren doe je een leven lang.

In 4 gratis webinars geven de Gezinsbond en het VCOK je inzichten en praktische tips over hoe je kan communiceren met je baby, kleuter, kind, puber of volwassen kind.
 
Elke maandagavond van oktober kan je vanuit het comfort van je eigen huis makkelijk een online presentatie bijwonen, mét de mogelijkheid om vragen te stellen!
  Schrijf je nu gratis in
Geniet van extra spaarkorting in oktober
 
Trouwe leden weten het: oktober is elk jaar opnieuw actiemaand bij de Vlaamse Oliecentrale / Comfort Energy. Bestel stookolie tussen 1 en 31 oktober, en ontvang 40 euro (i.p.v. de gebruikelijke 30 euro) spaarkorting per 1.000 liter, bij een bestelling vanaf 1.000 liter.
 
Woon je in Antwerpen, Limburg of Vlaams-Brabant? Dan bestel je bij de Vlaamse Oliecentrale. Woon je in Oost- of West-Vlaanderen? Dan bestel je bij Comfort Energy.
 
Hoe zorg je ervoor dat je tiener een fluovest draagt?

 
Een fluovestje maakt je in het donker zichtbaar vanop 150 meter. Met donkere kledij ben je pas zichtbaar vanop 20 meter afstand. Een fluovestje dragen in het verkeer is dus geen overbodige luxe. Maar tieners zijn er niet echt dol op. Zelfs al vertrekken ze thuis met, de kans is groot dat ze op school aankomen zonder.
 
Wat kan je doen zodat je tiener een fluovestje draagt? Het antwoord is helaas … moeilijk. Weinig kans op succes. Maar toch blijven proberen, want opgeven is geen optie.
  Lees de tips op Goedgezind.be
Al 100 organisaties ondertekenden ons charter

 
100 organisaties – samen goed voor zo'n 130.000 werknemers – hebben het charter 'gezinsvriendelijke organisatie' van de Gezinsbond ondertekend. Ze nemen maatregelen om werk en gezin op mekaar af te stemmen.
 
Havenbedrijf DP World organiseerde onlangs een gezinsdag voor zijn 800 personeelsleden en heeft toen het charter ondertekend; de 100ste ondertekenaar! De Gezinsbond hoopt dat meer bedrijven volgen en aan de slag gaan met gezinsvriendelijke maatregelen.
  Meer info op GEZINophetWERK.be
Gezellig griezelen tijdens de herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie worden de vakantiecentra van de Gezinsbond ingenomen door oma's, opa's, mama's, papa's en hun kleine spookjes. Verblijf aan scherpe prijzen in gezinskamers, geniet van gratis griezelanimatie en smul van lekkere maaltijden op kindvriendelijke tijdstippen. Met een gratis welkomstcadeau voor midweek-verblijven.
 
De glimlach op het gezicht van je (klein)kind? Die maakt de vakantie helemaal compleet!
  Boek nu je verblijf
Advertentie
Ecopower pellets: groene warmte voor thuis
Energiecoöperatie Ecopower produceert naast groene stroom ook groene warmte: duurzame houtpellets voor de pelletkachel of -ketel. De pellets worden in Limburg geproduceerd met lokaal hout en recht uit de fabriek thuis geleverd. Het ENplus A1-label garandeert kwaliteit en rendement. Ecopower-pellets zijn goed voor jou, voor je portemonnee én voor het milieu.
 
En er is nóg meer!
  • Beleef samen met Gezinssport Vlaanderen een onvergetelijk 'Familie Fit'-weekend vol beweging, sport en actie in de Kemmelberg tijdens het weekend van 25-27 oktober (herfstvakantie). Met aangepaste activiteiten voor kinderen. Boek nu je actief weekendje!
     
  • Geef je schoenen en kleding een tweede leven tijdens de Oude Schoenen en Kleding Actie van Brantano en breng ze t.e.m. 6 oktober naar Brantano in ruil voor 12,50 euro shoptegoed. Als lid van de Gezinsbond krijg je nog eens 5% spaarkorting op het bedrag dat je betaalt.
     
  • Heel wat jongeren kampen met faalangst, onzekerheid of pestgedrag. Als ouder nemen we deze zorgen mee. Hoe zit het met de weerbaarheid en veerkracht bij je tiener(s)? Waar lig jij als ouder wakker van? Vul de bevraging in. Op 5 november geven we antwoorden en tips tijdens onze 'Rode Neuzen Dag'-webinar.
Benieuwd hoeveel korting je hebt gespaard? Ontdek het op Mijn Gezinsbond.