Extra nieuwsflash
 
De nieuwe Vlaamse kinderbijslag in Vlaanderen is een feit.
Tijdens de onderhandelingen verdedigde de Gezinsbond de belangen van àlle gezinnen. Belangrijke eisen van de gezinsorganisatie heeft de Vlaamse regering ingewilligd.
Voor de knelpunten in het nieuwe systeem gaat ons lobbywerk onverminderd verder.
 
 
Hoe ziet de nieuwe Vlaamse kinderbijslag eruit?
 

Het nieuwe kinderbijslagsysteem gaat in voege vanaf 2019. Een kind dat vanaf dat moment geboren wordt, krijgt een gelijke kinderbijslag:  160 euro per maand.  Kinderen die nu al kinderbijslag krijgen en kinderen geboren tot en met 2018, blijven in het huidige systeem. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Wat verandert er nog allemaal? En welke gevolgen heeft dat voor je gezinsportemonnee? 

Wat verandert er voor jouw gezin?

   
Evaluatie van het akkoord
 

Het intensieve lobbywerk van de Gezinsbond heeft heel wat verwezenlijkt. Zo voorziet het nieuwe systeem een vrij hoog basisbedrag voor elk kind en zullen de huidige gezinnen niet minder krijgen dan nu. Toch is niet alles positief. Een gezin dat nu één kind heeft, loopt het hogere basisbedrag mis. De nieuwe regeling voorziet geen leeftijdsbijslagen en bovendien zijn de bedragen niet welvaartsvast.

Lees de evaluatie.

   
Heb je nog een vraag?
 

De Gezinsbond wil zijn leden zo goed mogelijk informeren. Naast deze extra ledenbrief hebben wij ook de rubrieken In het Vizier en Kruispunt in 'De Bond' van deze week volledig gewijd aan de nieuwe Vlaamse kinderbijslag.

Zit je nog met een vraag?  Dan kan je terecht bij onze sociaal-juridische dienst: tel. 02-507.88.66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..