Lijnkaarten

 

10  % spaarkorting voor alle leden op lijnkaarten

De Gezinsbond is altijd een pleitbezorger geweest voor het openbaar vervoer: het vermijdt files, is goedkoper, is milieuvriendelijker… We zijn daarom blij dat we in 2016 ook met De Lijn een actie hebben kunnen opstarten.

Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting bij aankoop van een lijnkaart. Het is een tienrittenkaart. Een ‘rit’ betekent het recht op één uur tram- of busgebruik bij De Lijn. Maar bij een overstap bijvoorbeeld blijft die éne rit geldig indien de overstap binnen het uur gebeurt.

Je kan de spaarkorting enkel krijgen bij aankoop in een verkooppunt van de Gezinsbond. Op vertoon van je lidkaart bij de plaatselijk verantwoordelijke van de Gezinsbond betaal je 16 euro en ontvang je 1,60 euro spaarkorting in je online portemonnee.

Hoe gebruik ik mijn elektronische Lijnkaart?

    

  • Per rit mag je 60 minuten meereizen op alle bussen en trams. Na 60 minuten kan je niet meer overstappen. Je mag wel nog je rit op hetzelfde voertuig afronden. 
    (Een Lijnkaart geldt niet op de Limburgse snellijnen.)

  • Op de website van De Lijn vind je een duidelijk instructiefilmpje 'Yes you scan' dat het gebruik van de elektronische Lijnkaart verduidelijkt.

Goed om weten

  • Steek je kaart bij het instappen NIET MEER in een geel ontwaardingstoestel je zal een foutmelding krijgen.

  • Een Lijnkaart blijft onbeperkt geldig. 

  • De kaart herladen is niet mogelijk.

  • Plooi de kaart niet, anders kunnen er ritten verloren gaan.

  • Als je een Lijnkaart 10 ritten voor meerdere personen gebruikt, scan dan per persoon en kort na elkaar (binnen de twee minuten).
 
Het plaatselijk verkooppunt
  EDDY & MONIQUE VAN EETVELDE-MERTENS
Verbindingsstraat 19, 9240 Zele
Tel. 052/44 60 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.