Nagenieten...
 
 ... met een koffiekoek bij de sint.
   

Heerlijk, dat ene uurtje langer in het cosy warme bed. Je mag nu voor of tegen die tijdmanipulatie zijn, de overschakeling van zomer- naar wintertijd geeft ons toch steeds dat gevoel van een pak tijd meer te hebben. Meer tijd om de avond voordien uit te gaan of te feesten, want je mag toch een uur langer slapen.

Maar op 29 oktober was het dit jaar niet alleen genieten van dat extra uur, we lieten ons die ochtend ook verwennen door de vrijwilligers van de Gezinsbond. We moesten eens niet zelf zorgen voor de zondagse ontbijtkoeken. Neen, we mochten aanschuiven aan een rijk gevuld ontbijtbuffet. Klein en groot lieten het zich duidelijk smaken.

De Sint is de Gezinsbond allicht goedgezind, want ieder jaar maakt de goedheilige man tijd vrij om die dag de aanwezige kinderen met een bezoekje en wat lekkers te verblijden. Die hadden na het ontbijt vlijtig tekeningen en vlagjes gekleurd om hem blij te verwelkomen, in de hoop dat Sint-Maarten, in de nacht van 10 op 11 november, hun huisje niet zal voorbijrijden. De kindergezichtjes straalden wanneer ze hun kunstwerkjes persoonlijk mochten overhandigen. Zwarte Piet heeft in ieder geval allemaal mooi verzameld in het dikke gulden boek van de Sint. Onze jonge pagadders kunnen er gerust in zijn.

De kinderen waren voor dat bezoek in ieder geval in de juiste stemming gebracht met het grote ‘Sintspel’ waarbij ze leuke doe-opdrachtjes moesten vervullen, om zo de prijs met de gouden centen te verdienen.

Het was tegen de middag wanneer we voldaan met een blij en tevreden gevoel terug naar huis gingen. Bij drie gezinnen kon die dag zeker niet meer stuk. Twee ervan wonnen waardebonnen en een derde familie kon ’s anderendaags nogmaals luxueus ontbijten op kosten van de Gezinsbond.
Dat maakt een mens toch gelukkig? Niet?

Bedankt, Gezinsbond-Zele en tot volgend jaar.
Een goedgezinde Anonimus