Lijnkaarten

 

10  % spaarkorting voor alle leden op lijnkaarten

 

De Gezinsbond is altijd een pleitbezorger geweest voor het openbaar vervoer: het vermijdt files, is goedkoper, is milieuvriendelijker… We zijn daarom blij dat we in 2016 ook met De Lijn een actie hebben kunnen opstarten.
   

Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting bij aankoop van een lijnkaart. Een lijnkaart is een tienrittenkaart. Een ‘rit’ betekent het recht op één uur tram- of busgebruik bij De Lijn. Maar bij een overstap bijvoorbeeld blijft die éne rit geldig indien de overstap binnen het uur gebeurt.

Je kan de spaarkorting enkel krijgen bij aankoop in een verkooppunt van de Gezinsbond. Op vertoon van je lidkaart bij de plaatselijk verantwoordelijke van de Gezinsbond betaal je 16 euro en ontvang je 1,60 euro spaarkorting in je online portemonnee.

Hoe gebruik ik mijn Lijnkaart?

  • Steek je biljet bij het instappen in een geel ontwaardingstoestel en toets het cijfer 1 in. Gebruik je het toestel bij de chauffeur, dan zal hij voor jou ontwaarden.
  • Per rit mag je 60 minuten meereizen op alle bussen en trams. Na 60 minuten kan je niet meer overstappen. Je mag wel nog je rit op hetzelfde voertuig afronden.

Goed om weten

  • Een Lijnkaart blijft onbeperkt geldig. 
  • Let wel: een Lijnkaart is een saldokaart. Ook als je nog een oude Lijnkaart hebt (die goedkoper was), betaal je voor iedere rit de geldende ritprijs (1,60 euro). Heb je een oudere kaart, dan kan je dus geen 10e rit meer maken met je Lijnkaart. Heb je nog onvoldoende restwaarde op je kaart, dan betaal je de rest cash bij de chauffeur.  
 
De plaatselijke verantwoordelijke
  EDDY & MONIQUE VAN EETVELDE-MERTENS
Verbindingsstraat 19, 9240 Zele
Tel. 052/44 60 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.